banner198

Demokrasinin Evrimi ve Türkiye’de Halk İdaresi Fikri Konferansı

Demokrasinin Evrimi ve Türkiye’de Halk İdaresi Fikri Konferansı gerçekleştirildi

Demokrasinin Evrimi ve Türkiye’de Halk İdaresi Fikri Konferansı
banner145

Demokrasinin Evrimi ve Türkiye’de Halk İdaresi Fikri Konferansı gerçekleştirildi

Öğretim Görevlisi Engin Deniz’in konuşmacı olarak yer aldığı program Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Antik Yunan’dan itibaren Demokrasi kavramının başladığını söyleyen Deniz, Antik Yunan’da demokrasinin tecrübe edildiğini ve Romalılar ile birlikte demokrasinin doğru kavramlara kavuştuğunu belirtti.

Demokrasinin ilerleyen süreçte birçok medeniyet tarafından geliştirildiğini, ancak Batı olarak tabir edilen ülkeler tarafından modernize edildiğini ifade eden Deniz, modern demokrasi ile insan haklarının temel ilkelerinin de belirlendiğini söyledi. Modern demokraside, burjuvazi sınıfının, sermayenin gelişimin önündeki hukuku engelleri kaldırmak için verdiği mücadele sonucunda elde ettiği kazanımların, yönetim ve idare tarzını değiştirdiğini de sözlerine ekledi. 

Osmanlı’da Tanzimat – Islahat Fermanları ve sermaye gelişimi ile demokratik hareketlerin hız kazandığını belirten Engin Deniz, konuşmasının son bölümünde demokratik gelişmeleri özetleyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Özgen tarafından Öğretim Görevlisi Engin Deniz’e teşekkür belgesi verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER