banner198

Çendek, yem fiyatı zamlarına isyan etti!

Çankırı Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek “Türkiye’de üreten kesim olan tarım ve hayvancılık sektörünü, yem sanayicileri fırsat bilip vurmaya çalışıyor. 1 ayda 3 kere zam yapılmıştır.” dedi.

Çendek, yem fiyatı zamlarına isyan etti!
banner145

Çankırı Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek “Türkiye’de üreten kesim olan tarım ve hayvancılık sektörünü, yem sanayicileri fırsat bilip vurmaya çalışıyor. 1 ayda 3 kere zam yapılmıştır.” dedi.

Çankırı Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek, Çankırı da yem fiyatlarına 1 ayda 3 ayrı zam yapıldığını belirterek, “Türkiye’de şu anda üreten kesim olarak tarım ve hayvancılık sektörü var. Bunu da yem sanayicileri fırsat bilip vurmaya çalışıyor. Gıda üretemediğimizde bu insanlar ne yiyecek. Biz bunları üretmek zorundayız. Biz de üretmezsek bu insanlar aç kalır.” öngörüsünde bulundu.

Çankırı’da son 1 ay içerisinde yem fiyatlarının 3 zam yapılmasına tepki gösteren Ömer Çendek, yazılı basın açıklamasında bulundu.

Çankırı’da nüfusun yüzde 65 inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığına dikkat eken Çendek, “ Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüs kapsamında Türkiye'de de güvenlik ve tedbir çalışmaları hızla sürerken, her geçen gün daha çok bilinçlenen insanlar duyarlılıklarını dikkatlerini artırarak devlet millet el ele etkin bir mücadele sergiliyoruz. Ancak ülkenin en önemli üretim sektörlerinden olan tarım ve hayvancılık sektöründeki üreteciler yem fiyatlarına yapılan yüzde 15-20 oranındaki zammın aşırı olduğunu belirterek, yem sanayicisinin devlete ve üreticiye destek olacağına üreticimiz zor durumda kaldıklarını dile getirmişlerdir. “ dedi.

- Yem sanayicileri fiyatları yükseltip fırsatçılık yapıyor -

Çendek, “Türkiye’de şu anda üreten kesim olarak tarım ve hayvancılık sektörü var. Bunu da yem sanayicileri fırsat bilip vurmaya çalışıyor. Gıda üretemediğimizde bu insanlar ne yiyecek. Biz bunları üretmek zorundayız. Biz de üretmezsek bu insanlar aç kalır. Bu günlerde halkımız korona virüsü nedeniyle bazı sınırlandırmalarla yaşıyorlar. En azından üreten insanlara yem sanayicilerinin biraz daha hassas davranması gerekir. Ancak tam tersi uygulama yapıyorlar. Devletimiz, milletimiz gibi üretimi desteklemesi gerekirken şu anda fiyatları yükseltip fırsatçılık yapıyorlar. En azından 2-3 ay az kar edin, hatta şöyle ki, hiç kar etmeyin. Her şey para değil şu anda en azından devletimize, milletimize destek çıkmak için. Üretmek, üretimi durdurmamak açısından bizler bunların bilincindeyiz ama yem sanayicisi ‘Ben ölmeyim de kim ölürse ölsün' derdinde. Böyle bir anlayış olamaz.1 ayda 3 kere zam yapılmıştır. En azından son yapılan zammın kaldırılması gerekiyor. Son yapılan zam 5 lira gibi bir rakam. Yüzde 5'e tekabül ediyor. Üreticiler gerçekten zorlanıyor sanayicilerde devlet ve milletin yanında olduklarını hissettirsinler” dedi.

Çendek açıklamasının sonunda, “ Biz birlik ve hastane yönetimi olarak bu salgın vüris nedeniyle ilimizde yapılması gereken acil durumlarda araçlarımız ve personellerimizle üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” ifadesine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 00:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 4 yıl Önce

5 tl.zam yuzde 5 ise.baskan yeri gogu kurutmus 105 tl.yem almis demekki.cankirida max 80 tl.yemin fiyati.demekki baskan civar illerden cuvalina 25 tl fazla vererek yem almis.buyuk bir ihtimal pesin almistir.

SIRADAKİ HABER