banner198

Dereçatı barajı tamamlandı!

Çankırı Merkez Dereçatı Barajının yapımı tamamlandığı duyuruldu.

Dereçatı barajı tamamlandı!
banner145

Çankırı Merkez Dereçatı Barajının yapımı tamamlandığı duyuruldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazışı açıklamada; kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında  Merkez Dereçatı Barajının tamamlandığı müjdesi verildi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’Dereçatı Barajının temelden yüksekliği 58.5 metre olup, 2.14 hm³ su biriktirme hacmine sahiptir. Barajda depolanacak su ile 6 bin 840 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak-

Genel Müdür Aydın, ‘Çankırı Derecatı Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliğinin sağlanacağının altını çizerek, bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 5 milyon 130 bin TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 15:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Huseyin celik
Huseyin celik - 5 yıl Önce

Tek bir koyun 15. 20 donum arazisi olan satiyuzu bestut cayina neden dusunulmuyor acaba bestut satiyuzu yesil yurt 1 ve agzi buyuk haciomer koylerini de katimi 150 dinum arasisi olan yerler neden dusunulmuyor

Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

Teşekkürler ak parti teşekkürler reis.ricam baraj yapılırken köy yolları bozuldu yolların yapılmasını rica ediyorum
Köy içindeki köprüler ve köyün içine giren yollarında yapılması ,yollara zarar veren elektirk direklerine zarar veren ağaçların kesilmesi gerekmektedir.bilgilerinize

SIRADAKİ HABER