banner306
banner198

Zam gelmeden gübre alamayan Çiftçi isyan etti! En büyük stokçu Tarım Kredi Kooperatifi

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde Hayri Kayabaşı adlı çiftçi, Kurşunlu Tarım Kredi Kooperatifinin stokçuluk yaptığını belirterek ihbarda bulunduğunu belirtti.

Zam gelmeden gübre alamayan Çiftçi isyan etti! En büyük stokçu Tarım Kredi Kooperatifi
banner145

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde Hayri Kayabaşı adlı çiftçi, Kurşunlu Tarım Kredi Kooperatifinin stokçuluk yaptığını belirterek ihbarda bulunduğunu belirtti.

Ülkemizde önemli tüketim kalemlerine gelen zam artışı, üreticilere de yansıdı. Kurşunlu’da çifti Hayri Kayabaşı, geçtiğimiz hafta Pazartesi, Salı,  Çarşamba günü gittiği kredi kooperatifinden gübre alamadan döndü. Tepkisini sosyal medya hesabında dile getiren Kayabaşı,  kooperatif depolarında olmasına rağmen çeşitli bahanelerle gübre satın alamadığını söyledi.

Perşembe günü gelen zamla birlikte 410 TL olan gübre, Suma sabahı 490 TL zamlı fiyatla satışa çıktı.

Kurşunlu Tarım Kredi Kooperatifinde Pazartesi, Salı, Çarşamba gübre satışını çeşitli bahanelerle yapmadılar. Stokta bulunan gübreye Perşembe zammı yapıştırdılar.

Cumhurbaşkanımız “stokçuları ihbar edin” dedi. İhbar ediyorum. En büyük stokçu Tarım Kredi Kooperatifi depoları tıka basa gübre dolu depoya inen mala eskiden zam yapılmazdı.

Cumhurbaşkanının emrine istinaden gerekli birimlerin görevi devralmasını bekliyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022, 02:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Pınar
Ahmet Pınar - 2 yıl Önce

Sözüm ona köylünün biri çıkıyor iftira atıyor ve sizde anlamadan dinlemeden buraya haber diye koyuyorsunuz kardeşim... Tarım kredi yarı devlet kuruluşu olan bir yerdir.. Şimdi merkez stok yapın diye emir verdi ilgili ilçe müdürlüğüne.. Aksine Devlet fırsatçıları bitirmek için TMO ve Tarım Krediyi devreye soktu.. O ilçedeki memurların maaşı sabit onlar stok yapsa onlara ne faydası var.. Biraz akıllı mantıklı olun.. Bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali...

hayri kayabasi
hayri kayabasi @Ahmet Pınar - 2 yıl Önce

tarim kiredi ile savciligin arasi 500 metredir mudur bey gidip sikayetci olsun

hayri kayabasi
hayri kayabasi @Ahmet Pınar - 2 yıl Önce

sayin ahmet pinar hodri meydan kursunlu tarim kiredi orda memur mudur bassinda madem iftira cumhuriyet savciligi 500 metre ilerde gidip iftira attigimi soyleyerek sikayetci olsunlar pazartesi gunune kadar bir sonuc cikmazsa ben savciliga gidip sikayetci olacam
ahmet pinar asil sen bilip bilmeden konusma kendini laf ettim her lara deli gibi tas olma benim her soyledigim lafa sahidim var maset ben haksizim kooperatifin heryerinde kamara var mudur gerekli islemleri baslatsin
bilmedigin islerin avukatligini yapma selam ve dua ile

Entel Köylü
Entel Köylü @Ahmet Pınar - 2 yıl Önce

Memur efendi! Alın teriyle üreten çiftçiye deli diyerekten hakaret ediyorsun. Haddini bil. ağzını topla...

Memura
Memura @Ahmet Pınar - 2 yıl Önce

Memur kardeş ne güzel kendi ağzınla itiraf edip devlet stokçu diyorsun. Haber sadece bu açıdan dahi güzel olmuş. Amacına ulaşmış.

recep aharcık
recep aharcık - 2 yıl Önce

hayri abi yanındayız ne söylesen haklısın stokculuk ve yeni zamlar çiftcinin işini bozar yolunu keser çatkese köyünden alperen kadir aharcık

SIRADAKİ HABER

banner304