banner198

Bu açıklamaya kim inanır? “Hamsi” İnanır

Çankırı Postası ve bazı yayın organlarınca gündeme getirilen 13 Şubat tarihinde yayımladığımız görüntülerle desteklenen “Balık Ölümleri Korkutuyor” başlıklı haberimize Çankırı Valiliği tarafından açıklama gönderildi.

banner145
Çankırı Postası ve bazı yayın organlarınca gündeme getirilen 13 Şubat tarihinde yayımladığımız görüntülerle desteklenen “Balık Ölümleri Korkutuyor” başlıklı haberimize Çankırı Valiliği tarafından açıklama gönderildi.


Açıklamada çayda yaşanan balık ölümlerinin bilirkişi tarafından düzenlenen raporda; “Akarsuyun oksijen, PH ve sıcaklık değerlerinin normal aralıkta olduğu tespit edilmiş, ölü balıkların ise çaya dökülmüş hamsi kasalarındaki balıklar olduğu görülmüştür” denilmektedir.

 Tatlıçay'da Balık Ölümleri- TIKLA OKU

Ancak Çankırı Postası tarafından yayınlanan görüntülerde tatlı su balıklarının can çekiştikleri apaçık görülüyor. Bilirkişinin bu görüntülere rağmen çelişkilerle dolu raporunda yer alan “çaya dökülmüş hamsi kasalarındaki balıklar olduğu görülmüştür” cümlesi raporun gelişi güzel hazırlandığının bir göstergesi gibi. Bilirkişi, çaya dökülen balıkların hamsi kasalarında taşındığı ve döküldüğü kanaatine nerden vardı? Gördü ise neden bu işi yapanlarla alakalı bir işlem gerçekleştirmedi? Çayda görülen  ölü balıklar eğer rapordaki gibi çaya dökülen kasalarda ki ölü hamsi balıkları ise balıklardan numune alınıp tahlil etme gereği duyulması da ayrı bir tuhaflık konusu değimlidir? Üstelik hamsi kasalarıyla dökülen balıklar ölü olduğuna göre, Çankırı Postası’nda yayınlanan görüntülerde yer alan ve can çekişen balıklar Karadeniz’in tuzlu sularından geldikten sonra tatlı çayda yeniden canlanıp ikinci kez mi ölümü tatmak istedi onu da anlamış değiliz.


Açıkçası içinden çıkamadığımız ve anlamakta güçlük çektiğimiz rapora inanmamız bizden beklenmesin. Bu rapora kim inanır derseniz ancak hamsi inanır.

 Tatlıçay'da Balık Ölümleri- TIKLA OKU

Tatlıçay’daki ölü balıklar ile ilgili Valilik açıklaması şöyle:

“Tatlıçay’da Balık Ölümleri” ile ilgili İlimiz basınında 13 Şubat 2014 tarihinde yer alan haberler nedeniyle Sayın Valimiz Vahdettin Özcan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünü konunun araştırılması için talimatlandırmıştır.


Bu kapsamda ilgili kurumlarca yapılan araştırmalar ve Tatlıçay’dan alınan numunelerin uzmanlarca tahlil edilmesi sonucunda 14.02.2014 tarihli ve 2014/6 sayılı bilirkişi raporunda; “Akarsuyun oksijen, PH ve sıcaklık değerlerinin normal aralıkta olduğu tespit edilmiş, ölü balıkların ise çaya dökülmüş hamsi kasalarındaki balıklar olduğu görülmüştür” denilmektedir.


Bununla birlikte sudan ve ölü durumda olan balıklardan alınan numunelerin tahlili ile ilgili detaylı araştırma, ilimizin bağlı bulunduğu Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce devam etmekte olup, araştırmalar sonuçlanana 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER