banner198

Çankırı'da iki köy eski ismine yeniden kavuştu!

12 Mart 1971 askeri Muhtırasından sonra ismi Dağtarla yapılan köy 43 yıl sonra eski ismine yeniden kavuştu.

Çankırı'da iki köy eski ismine yeniden kavuştu!
banner145

12 Mart 1971 askeri Muhtırasından sonra ismi Dağtarla yapılan köy 43 yıl sonra eski ismine yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Dağtarla köyü ile Eldivan ilçesine bağlı Oğlaklı köyüne eski isimleri yeniden verildi. İki köy ismine iadeyi itibar gibi karar köy muhtarlarının talebi ile Çankırı İl Genel Meclisinde alındı.

 

İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının son oturumunda yapılan oylama sonucunda Kurşunlu ilçesine bağlı Dağtarla köyünün ismi Çiyni, Eldivan ilçesine bağlı Oğlaklı köyünün ismi ise Alva olarak değiştirildi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, köy adlarının eski isimleri ile değiştirilmesi talebinin köy ihtiyar heyetlerinin aldığı karar doğrultusunda meclis gündemine alındığını ve yapılan oylama sonucunda iki köy adının eski isimleri ile değiştirildiğini aktardı.


Köy isimlerinin değiştirilmesinde en önemli etkenin köylülerin  bütün olumsuzluklara rağmen  köylerinin eski isimleri kullanarak yaşatması oldu.


Kurşunlu İlçesine bağlı yerleşim yerinin Çiğli adını taşıyan bir Türk boyu olduğu ve zaman içerisinde Çiyni adını aldığı iddia ediliyor. Köyün Osmanlı tapularında yer alan isminin Çiyli şeklinde yazılması da aynı durumu destekliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 23:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 10 yıl Önce

Dostlar işbaşında görsün;
Gerçekten çok önemli gelişme! Bence boş işler bunlar. Oğlaklı olsa ne olur alva olsa ne olur, asil olan köylere yapılacak yatırımlar. Madem kendinize ve siyasi iktidara bu kadar güveniyorsunuz köyünüzün gelişmesi için gerekli yatırımların gelmesini sağlayın.

SIRADAKİ HABER