banner198

İl Müftülüğünce 3 Proje uygulamaya konuldu

2014 Yılında İl Müftülüğünce 3 Proje uygulamaya konuldu

İl Müftülüğünce 3 Proje uygulamaya konuldu
banner145

2014 Yılında İl Müftülüğünce 3 Proje uygulamaya konuldu


Proje kapsamında İl Müftüsü Arslan Türk’ün Başkanlığında, Müftü yardımcıları, Şube müdürü, il vaizleri ve gönüllü din görevlisinden oluşan bir ekiple,
  Çankırı il merkezinde bu amaca yönelik olarak ziyaretler yapılacak. Halkımıza yönelik olarak Müftülüğün sunacağı bu hizmetten birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi amaçlanıyor.                              

Projeler şunlar;

 

1-“HALK DERSLERİ” PROJESİ

Proje Çankırı Valiliği himayesinde Çankırı İl müftülüğü yönetiminde bayan Kuran kursu öğreticileri ile yürütülecektir. Bayanlara yönelik düzenlenen Proje, 6 ay süre zarfında Çankırı İl merkezinde uygulanacaktır. Dersler, Bahçelievler ve Çavuşoğlu Kız Kuran Kurslarında yapılacak. Halk dersleri Pazartesi Tefsir, Salı Fıkıh,  olmak üzere öğleden sonra iki saat olarak verilecektir. Her ders için 1 asil 2 yedek 3 kişilik öğretici grubu oluşturulmuş olup aynı plan dâhilinde derslere devam edilecektir. Projede görev alan öğreticiler gerekli olduğu durumlarda toplantılar yaparak, katılımcıların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ders saatlerini eksiltilip çoğaltılabilecek ve ders konularını tekrar belirleyebilecek.

 

2-“KUR’AN’LA DOĞDUM” PROJESİ

 

Proje kapsamında Çankırı Devlet Hastanesi ve Özel Karatekin Hastanesi Kadın Doğum Servislerinde doğum yapan anne ve bebekleri ziyaret edilecek. Her hafta Cuma günleri yapılacak ziyaretlerde, Geçmiş olsun temennisinde bulunduktan sonra ziyaretin asıl amacı izah edilerek, Kur’an-ı Kerim ve tebrik broşürü hediye edilecek.

  

Anne ve yanında bulunan refakatçisine dinimize göre loğusalık konusunda bilgi verilirken, halk arasındaki yaygın batıl inanç ve yanlış uygulamalara dair bilgilendirmeler yapılacak. Varsa bu konudaki sorularına cevap verilecek, Bebeğe isim verilmesi, dini anlayışının nasıl geliştirileceği, bu konuda Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’den yararlanmanın önemi vurgulanacak. Projeyle yeni annelere, İslam dinine göre çocuk yetiştirmenin önemi anlatılarak geleceğin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve hayırlı birer evlat olmaları dilek ve temennisinde bulunulacak. Bununla beraber yapılan ziyaretlerde hafta içinde doğum yapmış olup hastaneden ayrılan annelerin adresleri alınarak kendilerine Müftülüğümüzce hazırlanan tebrik broşürleri gönderilecek.

3-“AHİRETE UĞURLARKEN DE YANINIZDAYIZ” PROJESİ

Vatandaşlarımızın en acılı ve kederli oldukları zamanlarda İl Müftülüğü olarak yanlarında olduğumuzu güçlü bir şekilde hissettirerek, onlara sabrı cemil tavsiyesinde bulunup teselli etmek. Amacımız tüm cenaze yakınlarına, taziyede bulunmak ve acılarını paylaşarak Müftülük olarak acı günlerinde onlara manevi destek vermektir.

İl müftülüğü olarak halkımızın en zor zamanlarında yanlarında yer alarak, din hizmetini farklı kesimlere ulaştırma konusunda çalışmalar yürütmenin önemi aşikârdır. Biz din görevlileri olarak insanlara yapacağımız hizmetlerimiz, doğumla başlayıp ölümle neticelenen bir hayat boyu sürmektedir. “Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır.”  Hz. Peygamber (sav)’den rivayet edilen hadislerde bunu teyit etmektedir.. “Başına bir felaket veya musibet gelene geçmiş olsun ziyaretinde bulunan kişiye, diğerine verilecek sevabın aynısı vardır.” (İ.Mace, Cenaiz,56) Hadis-i Şerifi gereğince bir mü’minin,  mü’min kardeşine taziyede bulunması mü’minlerin birbirleri üzerindeki haklarından biridir. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER