banner198

Sayaçlar neden okunmuyor işte cevabı!

“Vatandaş Soruyor Neden Sayaç Okunmuyor” başlıklı haberimize BEDAŞ’tan yazılı açıklama geldi.

Sayaçlar neden okunmuyor işte cevabı!
banner145

Elektrik dağıtım firması Enerjisa’nın Çankırı’nın bazı ilçelerinde iki aydır elektrik sayacını okumaya gitmediği iddiası ile ilgili 17 Aralık 2014 tarihli  “Vatandaş Soruyor Neden Sayaç Okunmuyor” başlıklı haberimize BEDAŞ’tan yazılı açıklama geldi.


Yasal mevzuat hükümlerine aykırı bir işlem yapılmasının söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada; “Bazı kırsal bölgelerde adres yetersizliği, bölgeye ulaşımın zorluğu, fiziksel koşulların uygunsuzluğu gibi nedenlerle okuma periyotu bir ayı geçebilmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için iyileştirme çalışmalarıyla beraber adres veri toplama kampanyası oluşturulmuş olup Ocak ayı itibariyle tüm sayaçlar düzenli olarak okunacaktır.” denildi.

BEDAŞ’tan gelen açıklama şöyle:

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak,  düzenlemeye ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet göstermemiz nedeniyle, yasal mevzuat hükümlerine aykırı bir işlem yapmamız söz konusu değildir.

 

Endeks okuma işlemi, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde tanımlandığı üzere 30 gün içerisinde birden fazla defa yapılamamaktadır.

 

Mevzuat hükümlerinin de ötesinde kurumsal performans kriterlerimiz gereği endeks okuma faaliyetlerini en kapsamlı ve verimli şekilde gerçekleştirmekteyiz. Bölgemiz genelinde bulunan 3,6 milyon müşterimizin sayaçları belirli bir plan dahilinde her ay %95 oranında okunmaktadır.

 

Ancak bazı kırsal bölgelerde adres yetersizliği, bölgeye ulaşımın zorluğu, fiziksel koşulların uygunsuzluğu gibi nedenlerle okuma periyotu bir ayı geçebilmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için iyileştirme çalışmalarıyla beraber adres veri toplama kampanyası oluşturulmuş olup Ocak ayı itibariyle tüm sayaçlar düzenli olarak okunacaktır.

 

Bu vesile ile müşterilerimizin kendi süreçleri ile ilgili müşteri ilişkileri kanalıyla şirketimizden bilgi alabileceğini ve siz değerli basın mensuplarının da şirketimizle ilgili her konuda Kurumsal İletişim Müdürlüğümüz ile irtibata geçebileceğini hatırlatırız.

 

Bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımızla,

 

Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş

Dikkat elektrik faturası çarpmasın!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 14:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Enerjisa
Enerjisa - 9 yıl Önce

iki ay değil üç ay oldu kasım aralıkta müsait olmayan şartlar ocaktamı olacakmış zamlı tarifeyle ocakta okunacak enejisa nın cevabına kargalar bile gülüyor.

alaka
alaka - 9 yıl Önce

Fiziki şartlar şu bu vatandaş öderken hiç şartı martı olmadan ödüyor.köylerde altı ay oldu sayaçlar okunmayalı

Hasan çendek
Hasan çendek - 3 yıl Önce

Kayazköyü no 77 müsterino 201231861 sözleşme no 35886953 tesisat no 4011748607 sayacımın okunmasını rica ederim

SIRADAKİ HABER