banner306
banner198

Tuz fabrikasında korkutan yangın!

Salti Tuz fabrikasında çıkan yangın korkuttu.

Tuz fabrikasında korkutan yangın!
banner145

MEDMAR' a bağlı  Ankara -Çankırı karayolu'nun 3. km'sinde bulunan Salti Tuz fabrikasının atık maddelerin saklandığı deposunda henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü.

Depoda bulunan kullanılmayan paletler yangının büyümesine neden olurken depodan fışkıran alevler gökyüzünü aydınlattı. Çankırı İtfaiyesinin zamanında müdahalesi ile yangın kısa srede kontrol altına alınarak söndürüldü. İtfaiye erleri yangına çeşitli noktalardan müdahale edebilmek için deponun duvarlarını kepçe yardımı ile kırarak içeriye su püskürttü. Yangın sırasında depoda kimsenin bulunmaması can kaybını önledi. Yangın sonucunda atık malzemeler ile deponun çatısı yandı.

 

Fabrika Müdürü Hasan Akgüç Çankırı Postasına yaptığı açıklamada yangının çıkış nedenini henüz bilmediklerini ve kullanılmayan atık paletleri yer yer işçilere yakacak olarak vermek için bu depoda tuttuklarını söyledi. Deponun kapalı olduğunu ve içeride hiç bir işçinin bulunmadığını ifade eden Akgüç, deponun çatı kısmının tamamen yandığını, oluşan maddi hasarı ancak gün ağarınca tespit edebileceklerini söyledi.

 

Çankırı Belediye başkanı İrfan Dinç yangın mahalline gelerek çalışmaları yerinde izledi. Depoda soğutma çalışmaları halen devam ediyor.










Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304