banner198

Aydın Demiröz’e tenzili rütbe!

Çankırı İl Kültür Müdür Yardımcısı Aydın Demiröz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un direk oluruyla görevden alındı.

Aydın Demiröz’e tenzili rütbe!
banner145

Çankırı eski Milletvekili Hüseyin Filiz tarafından 7 Haziran 2015 genel seçimlerini sonrasında ikbal basamaklarını bir bir tırmanarak Çankırı İl Kültür Müdür Yardımcılığı görevine kadar getirilen Aydın Demiröz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un direkt oluruyla görevden alındı. Demiröz’ün Ankara İl Kültür Müdürlüğü emrine araştırmacı kadrosuna kızak göreve atandığı öğrenildi. Resmi yazının geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İl Müdürlüğüne ulaştığı, Demiröz’ün bir haftalık rapor aldığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Siyasal hesaplaşmada kullanıldı iddiası –

Demiröz, Hüseyin Filiz’in milletvekilliği döneminde AK Parti’de siyasi rakibi olan kişi ve karşıtlarına karşı başlattığı linç kampanyasının en başında yer alan isimler arasında olduğu iddia ediliyor. FETÖ soruşturmaları kapsamında Demirözü’n  6 sayfalık emniyet ifadelerinde ki iddialarını mahkemede ispatlayamaması da bu şüpheyi kuvvetlendiriyor.

- AK Partili bakanı bile suçladı-

Mahkeme hakimi tarafından Demiröz'ün emniyet ifadesinde, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve bir grup eski milletvekilinin aileleri ile birlikte İdris Şahin tarafından Yıldıztepe'de ağırlandığı pikniği FETÖ toplantısı olarak aktarmasının neye dayandırdığı sorulması üzerine; Demiröz sokakta konuşulan duyumlara dayandırdığını, her hangi bir somut delili yada bilgisinin olmadığını söyledmişti.

İfadeleri asılsız çıktı –

Bir dönem CHP Isparta eski Milletvekili merhum Ali Haydar Öner’e danışmanlık yapan Demiröz’ün, kendisini özel kalem müdürlüğünden alan dönemim Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile birlikte dönemin İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, 24. Dönem Milletvekili İdris Şahin gibi isimleri gizli husumet besleyerek suçladığı ve intikam alma duygusu ile hareket ettiği iddia ediliyor.  Soyut olmayan ifadelerle Vali Vahdettin Özcan'a 'emir eri' benzetmesi yapan Demiröz, valilik makamında gerçekleşen meşru görüşmeleri gizli bir terör toplantısıymış gibi lanse etmişti. Ak Parti eski İl Başkanı Salim Çivitçioğlu'nu 'kirli işlerin adamı' olarak değerlendiren Demiröz, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Osman Karadeniz'i ise Şahin’in enformasyon işlerini yapan kişi olarak belirttiği ortaya çıktı. Demiröz, Şahin'in kendisini Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevinden aldırdığı iddiasını da yineliyor.

- Altında siyasal yada kişisel bir hesaplaşma mı var?-

Öte yandan Çankırı Postası, Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’den tutunda, Çankırı eski Valisi Vahdettin Özcan,  AK Parti eski Milletvekili İdris Şahin başta olmak üzere, bazı bürokratlar,  Çankırı AK Parti teşkilatında görev yapan eski üst düzey siyasetçilerin genelini suçlayan Demiröz'ün ifadesini somutlandıramaması, siyasi yada kişisel bir hesaplaşmanın FETÖ kılıfı altında yapıldığı şüphesini kuvvetlendiriyor. Öte yandan Oda TV, Ulusal Kanal, Aydınlık gazetesi gibi sol yayın grupları bir dönem özellikle İdris Şahin ve Vahdettin Özcan'ı hedef alan spekülaltif yayınları ile dikkat çekmişti.

İhbarları yalan çıkan Demiröz, 24 Nisan 2017 tarihli  “Şahin'e yönelik kumpas iddialarını güçlendiren gelişme” başlıklı haberimizle ilgili mahkemede geçen konuşmaları haberleştirmemizden rahatsızlık duymuş ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e suç duyurusunda bulunmuştu. Aynı şekilde FETÖ davalarında beraat eden İdris Şahin’de, Aydın Demiröz hakkında yalan beyan vererek adli makamları yanılttığı ve kişilik haklarını zedelemesi nedeni ile suç duyurusunda bulundu.  Halen soruşturmanın devam ettiği edinilen bilgiler arasında yer almakta.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER