banner198

Bakan ziyaretinde yerel medyaya uzanan çirkin el!

Çankırı’ya günübirlik temaslarda bulunmak üzere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu’nun ziyareti, basın mensuplarına yönelik çirkin ve kaba davranışlara dönüştü.

Bakan ziyaretinde yerel medyaya uzanan çirkin el!
banner145

Çankırı’ya günübirlik temaslarda bulunmak üzere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu’nun ziyareti, basın mensuplarına yönelik çirkin ve kaba davranışlara dönüştü.

Bakanlık heyetinde bulunan bazı personelin davranışlarını öngören bazı gazeteciler, baştan heyeti takip etmeme kararı aldı. Ziyaretin ilçeler kısmında Çerkeş’te gazetecilere yönelik engelleme fiziki müdahaleye dönüştü. Çerkeş Vuslat Haber Kameramanı Musab Kürşat Demir’in kamera objektifi bir görevli tarafından elle kapatılarak çekim yapması engellenmeye çalışıldı. Basın kanunda “halkın haber alma özgürlüğü engellenemez” maddesi personel tarafından hiçe sayılırken, Çerkeş Vuslat Haber Genel Yayın Yönetmeni Turan Demir ve görevliler arasında tartışma çıktı. Çerkeş Belediyesi önünde kamuya açık alanda çekim yapılmasına dahi karışılırken görevliler yerel medya mensuplarını polislere göstererek şikâyet etti.

Son dönemde Çankırı’ya ziyarette bulunan Bakanlar ve ekibinde yer alan bazı basın danışmanı ve korumaların gazetecilere yönelik tutumu tepkiyle karşılanıyor. Son olarak kamuoyunun bilgilendirmek için bakan ziyaretini takip eden yerel medyaya yönelik, ambargo, sansür, engelleme ve soru sorma hakkının engellenmesi Ak Parti iktidarının kendi etrafında halka karşı bir duvar mı örülüyor sorularını da beraberinde getiriyor.

Çekim yapmayın, soru sormayın!

Gazetecilerin Çankırı kamuoyunun merakla beklediği soruların sorulmasına izin vermeyen, basın açıklamalarında soru alınmayacağını ifade eden bakanlık personelinin anlaşılmaz nobran tavırları Karaismailoğlu’nun ziyaretine gölge düşürdü.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2021, 05:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurten Aşuluk
Nurten Aşuluk - 3 yıl Önce

Kardeşim sen görevini yapmaya çalışan bir gazetecisin. Vermiş olduğun mücadeleyi görüyorum. Lakin Çankırının sorunları ile ilgili sormak ve öğrenmek istedigin tüm soruların cevabını Sayın Salim Çivitcioğlu vekilimiz den alabilirsin .Çankırı siyasetinde her daim olması gereken vekilin adıdır Sayın Çivitcioğlu

SIRADAKİ HABER