banner198

Başkan Esen Çöp Konteynerlerinin Dezenfekte İşlemini İnceledi

Başkan Esen, belediye araç filosuna dâhil ettiği Konteyner Yıkama ve Dezenfekte Aracı’nın çalışma şeklini yerinde inceledi.

Başkan Esen Çöp Konteynerlerinin Dezenfekte İşlemini İnceledi
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye araç filosuna dâhil ettiği Konteyner Yıkama ve Dezenfekte Aracı’nın çalışma şeklini yerinde inceledi. Çöp konteynerlerini ilaçlı sular ile yıkayan araç, bir konteyneri ortalama 5dakika içerisinde temizledi. Konteynerlerin, çöp alınma saatleri ile eş zamanlı temizleneceği belirtildi.

Yıkama ve dezenfekte aracı, kendi iç haznesine aldığı konteynerleri basınçlı solüsyon püskürterek yıkadı.  Temizlik ürünleri ile iç ve dış temizliği yapılan konteynerler, ilaçlama işlemi tamamlandıktan sonra yerlerine konuldu.  6 ton temiz su, 4 ton kirli su haznesi ile bir konteyneri ortalama 5 dakikada temizleyen araç, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlayacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Esen, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve sayıları 2500’ü bulan çöp konteynerlerinin temizliğinin Konteyner Yıkama ve Dezenfekte Aracı ile gerçekleştirileceğini belirtti. Esen, araç filosuna dâhil edilen aracınözellikle yaz aylarında çöp konteynerlerindeki kötü koku ve sinek oluşumlarını önleyeceğini ifade ederek uygulamanın akşam saat 20.00 itibari ileçöp toplama hizmeti ile eş zamanlı yapılacağını söyledi. “Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek hizmetlerimiz titizlik ile devam edecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2022, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER