banner198

Çankırı İLKSAN delege seçimleri yapıldı!

Çankırı’da İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN) Delege Seçimi, 248 kişinin katılımı ile yapıldı.

Çankırı İLKSAN delege seçimleri yapıldı!
banner145

Çankırı İLKSAN seçimleri yapıldı!

Çankırı’da İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN) Delege Seçimi, 248 kişinin katılımı ile yapıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in ayrı ayrı desteklediği iki delege adayının bulunduğu seçimde oyların çoğunluğunu alan Çankırı Memur-Sen ve Çankırı Memur-Sen ve Çankırı Memur-Sen ve Çankırı Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Dönmez delege olma hakkı kazandı.

Yaşadığı çalkantılı dönem ve yolsuzluk iddialarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), Ana Statüsü gereği, Sandık Organlarından Temsilciler Kurulunu teşekkül etmek maksadıyla yapılan “9.Dönem İLKSAN İlçe Temsilcisi”  seçimleri yurt genelinde olduğu gibi Çankırı’da da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çankırı merkez ilçe seçimlerde 410 üyeden 248’i sandık başına gitti.  Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Dönmez ve Kamu-Sen’in desteklediği Ali Karahasan’ın aday olduğu Çankırı Merkez İlçe seçimlerinde 248 oy kullanılırken bu oylardan üç oy boş ve bir oy da geçersiz sayıldı. Geçerli oylardan 168’ini Ahmet Dönmez alırken, Kamu-Sen desteklediği aday Ali Karahasan ise 76 oy aldı.

Memur-Sen adayları diğer 11 ilçeden ise sadece 3 ilçede  (Yapraklı, Kızılırmak, Ilgaz) bir oy farkla seçimi kaybederken 8 ilçeden seçimi kazanarak çıktı.

Seçimler sonrası bir değerlendirme yapan Memur-Sen ve Eğitim-Birsen İl Başkanı ve yeni İLKSAN Çankırı Delegesi Ahmet Dönmez, “  Türkiye’nin en büyük örgütlü ve yetkili teşkilatı olarak büyük bir üye çoğunluğumuzun bünyesinde yer aldığı İLKSAN’ın içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi, vizyonu geniş, şeffaf bir yönetim anlayışına kavuşabilmesi için üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda yine sorumluluktan kaçmadık ve elimizi taşın altına koyarak aday olduk. Çünkü İLKSAN’ın içinde bulunduğu durum tüm üyelerin zararınadır. Bugün üyelerimizde bu zarardan dönmüş ve değişime onay vermiştir.  Malum olduğu üzere Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olarak altına girdiğimiz her sorumluluğun altından başarı ile kalmış bir teşkilatız. Bunun karşılığı olarak Eğitim Bir-Sen bugün tüm Türkiye’de oluğu gibi Çankırı’da da tek yetkili sendikadır. Bu konuda ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başarı bir ekip ve ortak akıl başarısıdır.  Bugün yapılan İLKSAN seçimlerinde de üyelerimiz yine doğru tarafta yer alarak örgütlü çalışma başarısı tescil edilen bize ve arkadaşlarımıza görev vermiştir. Başarı hepimizin sorumluluk bizimdir. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her zaman olduğu gibi yine gereğini yerine getireceğiz.   Biz birleştirici ve kucaklayıcı tavrımızı koruyarak, ayrımcılık ve adaletsizlik yapmadan tüm üyelerin haklarını korumaya ve adaleti sağlamaya devam edeceğiz. Seçim bitmiştir. İLKSAN’a üye olan herkes bizim için birdir aynıdır ve kardeşimizdir.  Bu süreçte, bizlerden desteğini esirgemeyen tüm üyelere, teşkilatımın değerli temsilcilerine, seçim çalışmalarını birlikte yürüttüğümüz dava arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum.  Seçilen tüm delegelerle birlikte Çankırı’yı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Hepimiz için hayırlı olsun. “ dedi.

Çankırı ili 2 delege ile temsil edilirken tüzüğe göre diğer delegeyi kazanan aday Ahmet Dönmez’in ilçe seçimlerinde kazanan isimlerden seçeceği öğrenildi.

vip

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2021, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER