banner306
banner198

Çankırı’da Kent Meydanı Yapımı İçin İlk Kazma Vuruldu

Çankırı Belediyesi, yıllardır kördüğüm haline gelmiş Kent Meydanı Projesi için temel kazı çalışmalarını başlattı.

Çankırı’da Kent Meydanı Yapımı İçin İlk Kazma Vuruldu
banner145

Çankırı Belediyesi, yıllardır kördüğüm haline gelmiş Kent Meydanı Projesi için temel kazı çalışmalarını başlattı. İlk işe başlama töreni, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Başkan Esen’in seçim beyannamesinde söz verdiği ve örnek yatırımlarından biri olan Kent Meydanı Projesi’nin şehrin kalbinde yeni bir prestij alanı olması bekleniyor.

İlk Kazma Türkçülük Günü’nde

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Türkçülük Günü’nde yapım çalışmalarını başlattığı Kent Meydanını çifte bayram olarak kutladı. Esen, Türk bayrağı önderliğinde 15 bağımsız Türk devletinin bayraklarını kent meydanında dalgalandıracaklarını söyledi.

Esen, “Çankırı’ya Değer Katmaya Devam Edeceğiz”

Şehir merkezindeki otopark sorununa büyük ölçüde çözüm getirecek Kent Meydanının vatandaşlarınkeyifle vakit geçirebileceği bir toplanma ve buluşma noktası olacağına değinenBelediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, büyüdüğü, yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğu Çankırı’da vatandaşa verdiği sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Esen, kendisini seçenler ve ona inananlar başta olmak üzere tüm hemşehrilerinden aldığıgüç ve destek ile Çankırı’ya değer katmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Bizim Gündemimizde Her Daim Çankırı Var”

Esen, “Çankırı’nın yıllardır dilinde pelesenk olan ve benim de göreve geldiğimden beri mücadele verdiğim Meydan Projesi’nin hayata geçirilme vakti gelmiştir. Öncesinde ne yaptık? 1972 yılında Belediye borçları karşılığında SGK’ya devredilen arsayı, 50 yıl sonra yeniden kendi öz bütçemizle satın aldık.  Akabinde Eski Valilik binası yanında bulunan alandan itibaren yıkım çalışmalarını tamamladık. Bugün temelini atacağımız Kent Meydanımız sayesinde, yer altı otoparkı ve AFAD toplanma alanı gibi sorunlara da neşter vuracağız. Bir yıldır söylüyoruz, bir taşla üç kuş vuracağız diye. Elimizde cevher gibi bir şehir var. Biz, o cevheri işlemeye geldik. Bizim gündemimizde her daim Çankırı var. Tüm çabamız ve emeğimiz, şehrimizin sorunlarını çözmek,  insanımızın yaşam standardını iyileştirmek, bu şehri mutlu insanların kenti yapmak üzerinedir.Her şeye, tüm aksiliklere rağmen sizlere nefes alacağınız bir meydan yapıyoruz. Bolluk da, bereket de, hareket de, dinlenmek de, eğlenmek de bu meydanda olacak. Burası Çankırı’nın hür meydanı olacak.” dedi.

Çankırı’ya meydanın çok yakışacağını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Adayı Dr. Pelin Yılık özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in talimatı ile Kent Meydanı yapımı için ilk kazma dualar eşliğinde vuruldu.

Tören, Diriliş Oğuzhan Mehteran Takımı ile TÜRKSOY Dans Grupları ve Umay Müzik Topluluğunun gösterileri ile bitti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 01:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mülayim abi
Mülayim abi - 12 ay Önce

RTE parkındaki gemi.,ve dahi,uçak ne zaman açılacak.neden kapalı.

Faruk Namlı
Faruk Namlı - 12 ay Önce

Başkan seçim bahanesiyle aslında kendine çalışıyor çünkü yerel seçimlere bir yıldan az kaldı. 3. etabın hiç lafını edemiyor ama sürekli çalışıyor algısı oluşturuyor. Cumhur ittifakı Çankırı'da yok çünkü seçimde belediye başkanı tarafsızlığını tamamen kaybetti.

Selami Akdoğan
Selami Akdoğan - 12 ay Önce

Proje alelacele yapılmış gibi aşırı basit ve yavan duruyor bence. Burası bir şehrin meydanı olacak. En azından bu meydanda şehrin bir simgesinin yer aldığı uzman! ellere yaptırılmış bir sanat eseri bulunabilirdi.

İsmail dalgöğüsoğlu
İsmail dalgöğüsoğlu - 12 ay Önce

Cankirimiza hayırlı olsun herkese teşekkürler başkanım kolay gelsin

SIRADAKİ HABER

banner304