banner198

Çankırılı hayırsever iş adamı Alaattin Ceceli vefat etti!

Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde eğitim alanında büyük katkıları bulunan 89 yaşındaki hayırsever iş adamı Alaattin Ceceli hayatını kaybetti.

Çankırılı hayırsever iş adamı Alaattin Ceceli  vefat etti!
banner145

Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde eğitim alanında büyük katkıları bulunan 89 yaşındaki hayırsever iş adamı Alaattin Ceceli hayatını kaybetti.

1930 yılında Atkaracalar'da dünyaya gelen Alaattin Ceceli, 9'lu yaşlarında Ankara’ya giderek ticari hayatına çok küçük yaşlarda testi ile su satışı yaparak başlamıştı. Bugün Milyonlarca lira ihracat yapan ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayan şirketlerin temelini atmıştır. Ceceli okullarını kuran Merhum Ceceli, Atkaracalar’a kız yurdu yaptırarak binayı Atkaracalar Belediyesine devretmişti.

Hayırsever iş adamının cenazesi, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde 3 Eylül 2019 Salı günü (yarın) öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Atkaracalar'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Alaattin Ceceli Kimdir?

1930 Yılında Çankırı Atkaracalar'da dünyaya gelmiştir. 9 yaşlarında Çankırı’dan Ankara’ya gelen Ceceli ticari hayatına çok küçük yaşlarda başlamış. Testi ile su satışı yaparak para kazanmaya başlamış bir girişimcidir. Bugün Milyonlarca lira ihracat yapan ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayan şirketlerin temelini atmıştır.

Çok fazla kişi tarafından bilinmese de Türkiye’ye hizmet etmiş başarılı iş adamlarındandır. Alaattin Ceceli’nin kurduğu şirketler içinde Emek boru, Ceceli okulları ve Ceceli Tel gibi bir çok firma bulunmaktadır. Geçmişten günümüze Demir çelik sektörünün gizli kahramanları içinde bulunan Alaattin Ceceli Fazla göz önünde bulunmayı sevmeyen mütevazi bir yaşam içindedir.

Vatani hizmetini bitirdikten sonra ticaretin hep içinde bulunan Ceceli Simit bile satmıştır. Bugün şirketlerinin Değerinin milyonlarca dolar olmasındaki en büyük başarısı çok çalışarak, hiç vazgeçmeden ve dürüst bir ticari faaliyetlerde bulunmasından kaynaklanır. Askerden sonra Hukuk fakültesine başlamış fakat çalışma hayatı nedeni ile tamamlayamamıştır. Bir yakının yanında divan ve somya üretimi yapan Ceceli Demir çelik sektörüne girmek için Ailesinin tarlasını satıp başladığı bilinmektedir. Aynı tarlaları işleri büyütünce ödediği fiyatın birkaç katını ödeyerek geri almıştır.

1975 yılında Alaattin CECELİ ticarethanesinin şirketleşmesi ile ortaya çıkan Ceceli Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş. uzun yıllardır hizmet veren bir Türk markası haline gelmiştir.

Alaattin Ceceli’nin İş hayatındaki Sırları

Kendi Ağzından Alaattin Ceceli’nin Başarısı ve iş hayatında başarılı olabilmek için çizdiği yolu okuyunuz.

“Aslında kararlılık var, insanları kandırmamak var, insanlara yalan söylememek var, insanların birbirlerine ihtiyacı olduğunu bilmek var, en bilgisiz adama da ihtiyacınız var, muhtaçsınız ona da, en bilgilisine de… Bu insanlara muhtaç olduğunuzu bilirseniz ona göre davranırsınız, güven duyarlar size ve onlar da size ona göre davranırlar.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 16:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsa Aköz
İsa Aköz - 5 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inaşAllah
Yakınlarına ve sevenlerine Allah sabırlar versin bize katkısı büyüktür.

Bekir Yılmaz
Bekir Yılmaz - 5 yıl Önce

Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı vardı. Allah rahmetini eylesin. Kendisiyle KARATEKİN dergisinde bir ropörtaj yapmış ve yayınlamıştık.

İlhan Ustaoğlu
İlhan Ustaoğlu - 5 yıl Önce

Milliyetçi duruş iyi bir lisandır rahmetle anıyorum

yaşar özdemir ADANA
yaşar özdemir ADANA - 5 yıl Önce

Sevgili Alaattın bey abımız hakka yurumustur.Kendısıne Allahtan rahmet kederli aılesıne sabrı cemıller ıhsan neylesın basımız sagolsun amın

S. Cem Açıkgöz
S. Cem Açıkgöz - 5 yıl Önce

Ben uzun bir zaman yanında çalıştım.. Ben ve ailem ekmeğini yedik.. ALLAH razı olsun.. Onun yanın da çalışırken evlendim ev kurdum ev aldım.. Rızkımıza aracılık eden iyi bir insandı.. Üzerimizde emeği çoktur ALLAH gani gani rahmet eylesin mekânı cennet olsun İNŞALLAH..

Necati ÜLKER
Necati ÜLKER - 5 yıl Önce

ALLAH Rahmet eylesin mekanı cennet olsun Ailesine Yakınlarına sevenlerine iş Dünyasına ve hemşirelerimize Baş sağlığı Diliyor Dualar yolluyorum Necat ÜLKER

Cevdet TOPAL
Cevdet TOPAL - 5 yıl Önce

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin - 5 yıl Önce

Rabbim cenneti ile şereflendirsin inşAllah, bu devirde dürüst esnaf olmak ta, bulmakta zor malesef, birçoğu vergi kaçırırken, amcamız istihdamada katkıda bulunmuş. Yakınlarına sabır diliyorum


SIRADAKİ HABER

banner304