banner198

Çankırılılar Tren yoluna ses bariyeri istiyor!

Çankırı’da tren yolu hattı kenarında çevre binalarda yaşayan semt sakinleri, yüksek desibeldeki ses kirliliğine karşı mahallerine "ses bariyeri" yapılmasını istediler.

Çankırılılar Tren yoluna ses bariyeri istiyor!
banner145

Çankırı’da tren yolu hattı kenarında çevre binalarda yaşayan semt sakinleri, trenlerin manevraları ve geçitlerde düdük çalmaları nedeni ile oluşan yüksek desibeldeki ses kirliliğine karşı mahallerine "ses bariyeri" yapılmasını istediler.

Kömür yolu hattı olarakta bilinen TCDD Irmak -Zonguldak demiryolu hattının Çankırı şehir merkezinden mahalleler içerisinde kalan kısmında oturan vatandaşlar, Çankırı Tren garına gelen yük trenlerinin mahallelerinde manevra yaptığını ve makinistlerin geçitlerden geçerken düdük çalmak mecburiyeti nedeni ile sesten etkilendiklerini dile getirdiler.

Semt sakinlerinden Mahmut Kandemir “İstasyondan trenin sesinden binalar sarsılıyor, rahatsızlığımız bu!  Trenler fazla düdük öttürüyor gidip, gelirken. Gece adam işten geliyor yatıyor, iki saat sonra gürültüden yeniden kalkıyor. Gece vardiyasında çalışan insanda çok. Bu rahatsızlığın giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Gece uykularımız bölünüyor-

Yine demiryolu kenarından ikamet eden Haluk Güçyılmaz,” Üç geçit var bu geçitler bitene kadar devamlı düdük çalıyor. Oda gece çok rahatsız ediyor. Tabi birde hemzemin geçitlerde bariyerlerin sesi var. Buraya ses engellenmesi için bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Biz vatandaş olarak sesten çok rahatsızız, gece uykularımız bölünüyor.” dedi.

TCDD bazı illerde ses bariyeri konusunda hassas davrandı-

Sesi engellemede teknolojinin geliştiğine dikkat çeken mahalle sakini iş insanı Osman Keleş,” Türkiye’de bazı illerde devlet demiryollarının bu konuda çok hassas davrandığını biliyorum. Yol kenarlarına vatandaş gürültüden rahatsız olmasın diye ses bariyerleri yapıyorlar. Bizde aynı hizmeti Çankırı vatandaşlarına verilmesini talep ediyoruz. Gece sessizlik çöktüğünde çok daha fazla rahatsızlık var. Ama aynı şekilde gündüz evinizde başınızı koyup istirahat etmeniz mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Yük Trenlerinin manevra yaptığı bölgede tren düdüğü ve uğultu şeklinde yükselen gürültüye karşı çözüm arayışına giren bölge sakinleri “ses bariyeri” yapılması için imza kampanyası başlattıklarını ifade ettiler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 13:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuri ayran
Nuri ayran - 5 yıl Önce

Her işin en güzeline layık güzel şehrim ve tam ortasından geçen bir tren yolu trafiğe verdiği sıkıntı nın yanı sıra oldukça yuksek desibelden çıkardığı ses kıymetli hemşehrilerimi elbette rahatsız ediyor sağlıklı bir bireyi ürkütüp uykusundan edebiliyorken dünyaya yeni merhaba demiş bir çoçuğun, emekli olup sakin sessiz bir hayat yaşamak isteyen vatandaşın belkide hasta yatağında yatan şifa bekleyen bir hastanın sesten nasıl etkilendiğini düşünemiyorum ve yetkililerin bu soruna çıkan bu haber vesilesi ile bir çözüm bulmasını rica eder kıymetli hemşehrilerimize sesiz sakın ve huzur dolu günler diliyorum...

Cankirili vatandas
Cankirili vatandas - 5 yıl Önce

Boyle biseyi dile getirdiginiz icin tesekkur ederim gercekten cok sikintili bir durum cozume kavusmasiji bekliyoruz

Fatih KIR
Fatih KIR - 5 yıl Önce

Şehir içindeki tum geçitler kapatılsın

Bayram
Bayram - 5 yıl Önce

Katılıyorum..

hakan bey
hakan bey - 5 yıl Önce

arac trafıgını de olumsuz etkılemekde bır manevrası trafıgı felc etmekte gurultu degerlerı olculmelı gereken yapılmalıdır

SIRADAKİ HABER