banner198

Fuar Yoluna peyzaj düzenlemesi

Çankırı Belediyesi fuar yolundaki asfalt ve yol genişletme çalışmalarının ardından bölgede peyzaj düzenlemesine başladı.

Fuar Yoluna peyzaj düzenlemesi
banner145

Çankırı Belediyesi fuar yolundaki asfalt ve yol genişletme çalışmalarının ardından bölgede peyzaj düzenlemesine başladı.   

Fuar yolunda cadde düzenleme çalışmalarını gerçekleştiren Çankırı Belediyesi’nin bölgede yürüttüğü orta refüj peyzaj uygulamaları başladı. İŞKUR destekli 30 kadın çalışan, Fuar yolu peyzajını düzenleyerek caddeyi renklendirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı’da kadın çalışmalarının önemli bir noktaya geldiğini belirterek “Hanımların emeği ve estetik anlayışı cadde ve sokaklarımızı da daha güzel hale getirecek.” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftalarda Atatürk Bulvarı devamında 500 m uzunluğundaki Fuar Yolu’nda asfalt, orta refüj için beton bariyer ve yol kılavuz çizgi çalışmalarını tamamlamıştı. Çalışmaların ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından peyzaj çalışması başlatıldı. 2 bin adet gold mazı, 10 bin adet mavi ardıç, 10 bin adet berberis, bin adet cennet bambusu, bin adet lavanta, 30 adet büyük çınarın kullanıldığı çalışmalarda görev alan İŞKUR destekli 30 kadın, Fuar yoluna mevsim renklerini taşıdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bölgeye damlama sulama sistemi de kuruldu. Sık sık sulanması gereken çim yerine de çalı grubu bitkilerin tercih edildiği bildirildi. 4,5 metre genişliğindeki orta refüje ağaç tipi renkli aplikler de yerleştirilecek.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 03:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER