banner306
banner198

Genç Avukatlar Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı

Çankırı Barosu Genç Avukatlar Meclisi İlk Seçimli Genel Kurulu Çankırı Adliyesi Konferans Salonunda 29 Kasım Cuma günü gerçekleştirildi.

Genç Avukatlar Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı
banner145

Çankırı Barosu Genç Avukatlar Meclisi İlk Seçimli Genel Kurulu Çankırı Adliyesi Konferans Salonunda 29 Kasım Cuma günü gerçekleştirildi.

Seçimde Av. Nurhayat Koç ve Av. Şevket Bahadır Kalaycı’nın listeleri yarıştı. Genel Kurulun ilk dakikalarında stajını bitirip Avukatlık Ruhsatnamesini almaya hak kazanan Av. Hamide Örengül’ün yemin töreni gerçekleştirildi. Baro Başkanı Erkan Köroğlu, genç meslektaşına Avukatlık Yeminini genel kurul önünde ettirdikten sonra ruhsatı genç avukata teslim etti ve ailesine ve tüm hukuk camiasına hayırlı olsun dileyerek, avukatlık mesleğinin değerlerinden bahsetti.

Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Genç Avukatlar Meclisi’nin Çankırı’da da kurulmasından memnuniyet duyduğunu, gençlerin birlik olmasının önemini, birliği sağlamak adına her iki adayın birlikte centilmence bir davranış sergileyerek birbirlerine yönetim listelerinde Başkan Yardımcısı olarak yer verdiklerini vurguladıktan ve teşekkür ettikten sonra her iki adaya da başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından seçimde yarışacak Başkan Adaylarının konuşmasına geçildi.

Başkan Adayı Av. Nurhayat Koç, seçim öncesi konuşmasında, yeni kurulan bu meclisin genç avukatları bir çatı altında toplayarak dayanışma ve birliği sağlayacağından, Genç Avukatların sorunlarının çözümü için bu meclisin baroda dinamik bir yapı olarak var olacağından ve bir arada durulması gerektiğinden bahsederek, bu meclisin kurulması için emek verenlere teşekkür ederek, diğer başkan adayı ve kendi listesinde başkan yardımcısı olan Av. Şevket Bahadır Kalaycı’ya başarılar diledi.

Kurucu Başkan ve Başkan Adayı Av. Şevket Bahadır Kalaycı, seçim öncesi konuşmasında Genç Avukatlar Meclisinin 30 yaş ve 5 yıl kıdemin altındaki avukatlardan oluşan bir meclis olduğunu, Çankırı Barosu dâhilinde kurulduğunu, şuan 47 doğal üyesinin bulunduğunu açıkladıktan sonra, avukatların sorunları ve çözüm önerileri ile hazırladığı yol haritasından bahsetti. Mağdur çocukların ifadelerinin emniyette değil savcı ve pedagoglar huzurunda alınması ve bu sayede daha gerçeğe yakın bilgiler elde edilerek adaletin tesisini kolaylaştıran Çocuk İzlem Merkezleri(ÇİM)’nin kurulması için çalışmalar yapacaklarını, Genç Avukat ve avukat stajyerlerinin mesleğin başında yaşadıkları maddi ve manevi zorlukların çözümü için yapılması gerekenleri, Avukatların meslek içi eğitim faaliyetlerinin Çankırı ilinde yapılması için yapılacakları ve tüm bu çalışmalar neticesinde Avukatlık mesleğinin itibari gelişiminin sağlanacağını vurguladı. Amaçladıkları projeleri gerçekleştirebilmeleri için birlik ve beraberliğin gerekliliğine dikkat çeken Bahadır Kalaycı, diğer başkan adayı ve kendi listesinde başkan yardımcısı olan Av. Nurhayat Koç’a başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından seçim yapıldı ve yapılan sayım sonrası Genel Kurul Divan Başkanı Av. Muhammet Yavuz İnci, Av. Şevket Bahadır Kalaycı’nın 24 oy, Av. Nurhayat Koç’un 16 oy aldığını, Av. Şevket Bahadır Kalaycı’nın listesinin yönetime seçildiğini duyurarak genel kurulu sonlandırdı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2019, 13:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayri
Hayri - 2 yıl Önce

hayle sikinti

SIRADAKİ HABER

banner304