banner198

Gönüllü gençler Manavgat’ta Çankırı’nın sesi oldu!

Antalya Manavgat’ta ciğerimizi yakan yangın faciasına Çankırılı iki genç duyarsız kalmadı.

Gönüllü gençler Manavgat’ta Çankırı’nın sesi oldu!
banner145

Antalya Manavgat’ta ciğerimizi yakan yangın faciasına Çankırılı iki genç duyarsız kalmadı. Sivil Toplum Kuruluşlarının sesiz kaldığı süreçte  gönüllü 2 genç, Çankırı halkından toplanan yadımları Antalya Manavgat bölgesine ulaştırdı.

Yardım kampanyası hakkında bilgi veren ve bölgedeki gözlemlerini kamuoyu ile paylaşan Batuhan Demirci ve Murat Değirmenci, Manvgatlı afed zedelerin teşekkür mesajını da ilettiler. 

Gençlerin açıklamsı şöyle:

 ‘’ Çankırı’lı abilerimizin, ablalarımızın ve annelerimizin yardımları ile Manavgat için yola çıktık. Oradaki mağduriyete bir nebze olsun yardımcı olabilmek için ve Çankırı’dan büyük bir destek ile yardımları aracımıza yükledik. Gerçekten insanın tüyleri diken diken oluyor, kiminin evi yanmış, kiminin ise tek geliri olan bağı bahçesi, ne traktör kalmış geriye nede yatmak için bir yatak bizde elimizden geldiğince ihtiyacı olanları gidermeye çalıştık. İbrahim amca ile tanıştık Manavgat Karaöz köyünde eşi felçli çocuğu yok ihtiyaçlarını öğrenip gerekli yardımda bulunduk. Devletimizde sağolsun evini 10 gün içinde teslim edeceğiz demiş. İbrahim amcamızın gerçekten devlet bütün imkanları ile orada ne aç olan nede açıkta olan var Allah razı olsun toplanma merkezleri deseniz yiyecek giyecek sığmayacak şekilde. Bizde hayırlarımızı dağıttıktan sonra aracımızla elimizden ne geliyorsa yapalım dedik ve AFAD Koordinasyon merkezinde bekledik. Karaöz, İhtiyarlı, Karavca, Belenobası, Ahmetler, Saraçlı, Selimli, Güzelyalı, Kalemler Köylerine Yardımları ulaştırmak için gerçekten elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olamaya çalıştık. Manavgat’ta bir kardeşlik bağı vardı. Memleketimize yakışır bir şekilde hareket ettik. Karış karış aradık çoğu köylerde yıkım başlamış devlet evlerini yapmaya başlamıştı. Komşumuzun parmağına bir çöp batsa bizlerinde canı yanar. Manavgat’taki kardeşlerimizin durumunu görünce bizlerinde canı yandı. Mücadelemiz son ateş sönene kadar devam edecek. Şerife Ninemizin Ömer Kardeşimizin İbrahim Amcamızın ve Ayşe Teyzemizin Çankırı’ya çok çok selamları var. Bizlere bu yolda her zaman destek olan Tüm Çankırılı vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.’’

istanbul russian girls

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER