banner198

Hafta sonu kar geliyor! Soğuk günlere hazırlanın…

Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre, sıcaklıklar bu gece yarısı itibariyle yurdun büyük bölümünde hissedilir şekilde azalıyor.

Hafta sonu kar geliyor! Soğuk günlere hazırlanın…
banner145

Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre, sıcaklıklar bu gece yarısı itibariyle yurdun büyük bölümünde hissedilir şekilde azalıyor. Çankırı ve çevre illerde hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bildirilen hava tahminine göre;  soğuk hava dalgası hafta sonundan itibaren yurdun büyük bölümünde etkisini gösterecek. Özellikle 13-14 Şubat tarihlerinde hava sıcaklığında mevsim normallerine göre sert bir düşüş gözleneceği, 14 Şubat Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren etkili bir kar yağışı olacağı aktarıldı. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Çankırı, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölgemizde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor.

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren kuzey ve iç kesimlerde soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER