banner198

İçişleri Bakan Yardımcılığına bir Çankırılı atandı

Yeni hükümet siteminin ilk İçişleri Bakan Yardımcılığı koltuğuna Çankırı Yapraklı doğumlu İsmail Çataklı atandı.

İçişleri Bakan Yardımcılığına bir Çankırılı atandı
banner145

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre İçişleri Bakanlığı Yardımcılığı görevine atamalar yapıldı.

24 Haziran 2018 tarihindeki seçimlerin ardından geçilen yeni hükümet siteminin ilk İçişleri Bakan Yardımcılığı koltuğuna Çankırı Yapraklı doğumlu İsmail Çataklı atandı.

İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılıkları ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, İçişleri Bakan Yardımcılıklarına İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Müsteşar Yardımcıları İsmail Çataklı ve Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil ile Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı.

İsmail Çataklı kimdir?

İsmail Çataklı, 1974 yılında Çankırı Yapraklı’da doğdu. Yukarıöz İlkokulu, Çankırı Atatürk İlköğretim Okulu ve Çankırı İ.H.L.’ni bitirdi.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimi Anabilim Dalında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Açısından Belediyelerin Durumu” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

1997 yılında (8) ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırma yapmak üzere İngiltere’de bulundu.

Afyon–Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Nevşehir–Acıgöl (2000-2001), Bingöl–Kiğı (2001-2003), Diyarbakır–Çermik (2003-2005) ve Sivas – Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı.

2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu

2012 yılında (6) ay süreyle “Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Tehdit Altındaki Kişilerin Can Güvenliğinin Sağlanması” konusunda araştırmalarda bulunmak üzere ABD’de bulundu.

2013 yılında TBMM’nde Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu’nda (6) ay süreyle Uzman olarak görev yaptı.

Uzun süre Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Çataklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ZEKİ BALCIOĞLU
ZEKİ BALCIOĞLU - 6 yıl Önce

Hemşerimiz İsmail ÇATAKLI bey e yeni görevi hayırlı uğurlu olsun,Başarıları her zaman ses getirsin. İLİMİZDE kendisi gibi diğer cevherlerin önünü açar inşaAllah.Tekrar tekrar tebrik ederim. Zeki BALCIOĞLU. BAYRAMÖREN /KOÇLU KÖYÜ

İSMAİL  ÇİM
İSMAİL ÇİM - 6 yıl Önce

Aziz hemşehrimiz İsmail ÇATAKLI beye yeni görevinde başarılar diler ÇANKIRI mıza ve aziz milletımize ak kadroların cevherlerı yakışır Allah adedinizi artırsın hayırlı ugurlu olsun.başarılarınızın devamını dilerim..iSMAİL ÇİM BAYRAMÖREN / KOÇLU KÖYÜ

Emrullah aktad
Emrullah aktad - 3 yıl Önce

Hayırlı olsunhuyukluler adına memnun olduk şeref fuyduk

SIRADAKİ HABER