İsrail'in "Mavi Marmara" saldırısı yıldönümünde Çankırı’da protesto edildi

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010'da düzenlediği ve 10 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı, yıldönümünde Çankırı’da  protesto edildi.

Çankırı İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından düzenlenen program kapsamında, Karatekin Parkında bir araya gelen katılımcılar, İsrail’i kınadı.

İHH Çankırı Başkanı Hasan Kale, endişelerini dile getirerek “Kırmızı Çizgimiz Kudüs, her gün daha fazla işgal güçlerinin kontrolü altına girmektedir.”dedi.

İsrail’in son 70 yılda Ortadoğu’da sadece problemden, kandan ve gözyaşından beslenen Siyonist işgal çeteleri olduğuna dikkat çeken Kale, “Sadece Filistin için değil; Türkiye içinde bir güvenlik sorunudur. 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yaptıkları hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de, ağır bir şekilde yaralanmıştır.” şeklinde konuştu.

İsrail’in kınamayla bir zarar görmediğini ve zulmüne zulüm ekleyerek işgalini daha da arttırdığını belirten Kale, “Kulakları sağır edecek çığlıklarla yardım dileyen kardeşlerimizin sesi engelleniyor. Suçsuz çocuklar öldürülüyor ve Filistin’de kan, gözyaşı ve barut siyaseti güdülüyor. Bu yaşananlara artık dayanamıyor ve görmezden gelemiyoruz. Mavi Marmara’da şehit verdiklerimizin, Hatay’da verdiğimiz şehitlerin, Gazze’deki ablukanın, Mescid-i Aksa’ya saldırıların hesabı sorulmadan İsrail ile başlayacak bir normalleşme; sadece bölgedeki krizlerin daha da kurumsal zeminlerde karşılık bulmasına sebep olacaktır.” hatırlatmasında bulundu.

Kudüs ve Gazze için insani bir koridorun açılmasını talep eden Kale, “Türkiye’ye vizesiz bir şekilde gelen İsrail vatandaşlarına karşılık, bizlerde Kudüs’e ve Gazze’ye özgürce seyahat etmek istiyoruz. Kudüs'ün aslıda, cismide bizimdir.” diye konuştu.

Tekbir getiren İHH Gönüllüleri Mavi Marmara Gemisinde, İsrail saldırısıyla şehit olanları rahmetle andı.

Editör: Haber Merkezi