banner198

Maganda veli öğretmeni darp etti!

Çankırı'da okulu basan maganda veli, öğretmen M.S.’yi dersten çıkartarak darp etti.

Maganda veli öğretmeni darp etti!
banner145

Çankırı'da okulu basan maganda veli, öğretmen M.S.’yi dersten çıkartarak darp etti.

Olay, saat 11.30’da Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İsmet İnönü Ortaokulu'nda meydana geldi. Okul’da nöbetçi öğretmen olan M.S. teneffüste kız öğrenciye geçerken omuz atan erkek öğrenciyi uyararak sınıfına gitmesini söyledi. Uyarılara rağmen söz dinlemeyen öğrenciyi müdüre götüren M.S. daha sonra öğrenciyi sınıfına gönderdi. Buna rağmen sınıfına gitmeyerek okul bahçesine çıkan öğrenci babası H.A.’yı aradı.

H.A 4. ders saatinde, öğretmen M.S.'nin, oğluna şiddet uyguladığı iddiası üzerine okula geldi. H.A., kadın güvenlikçiye aldırış etmeden okul binasına girerek, oğlu ile birlikte M.S.’nin ders yaptığı sınıfın kapısın açıp, öğrencilerin yanında Sin-Kaflı küfürler ederek dışarıya çıkmasını istedi.  Öğretmene sinkaflı küfürler M.S.'yi konuşmak için dışarıya çağırdı. H.A., sınıftan çıkar çıkmaz okulun koridorunda M.S.'ye saldırdı. Okulun güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde H.A., öğretmene tokat ve yumruk atıp, boynunu sıktı. Öğretmen ise herhangi bir karşılık vermedi. Olay güvenlik kamerasına yansırken, H.A. okula gelen polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Öğrencilerin psikolojisinin bozulması nedeni ile Çankırı Valiliğince öğleden sonra okulda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk’ten Tepki-

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada olaya tepki gösterdi.  Öztürk, "Öğrencilerini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka amacı olmayan, bu amaç uğrunda hedeflere ulaştıkça mutluluk duyan ve geleceğin meslek erbaplarını yetiştiren eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir yenisi de ilimizde gerçekleşmiştir. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına ve hatta canına kast eden şiddet olayları, eğitim öğretim faaliyetlerinin önündeki en büyük engeldir. Eğitim çalışanları; veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar. İsmet İnönü Ortaokulunda görev yapan meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, bu menfur saldırıda mağdur olan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öğretmenimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle öğretmenimizin şahsında, tüm eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacağız" dedi.

Eğitim Bir Sen’den protesto yürüyüşü-

Eğitim Bir sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da saldırıyı kınarken Çankırı’da yarım gün iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Eğitim Bir Sen Çankırı Şubesi de yarın saat 12:30 da Kucaklama taşı mevki den kortej eşliğinde yürüyüş yapılıp Karatekin parkında basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Türk Eğitim Sen derse girmeme kararı aldı-

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yapılan saldırıyı kınadıklarını açıklayarak, bu durumu protesto etmek üzere 23.05.2019 Perşembe günü öğlen yapılacak olan basın bildirisinin ardından Çankırı genelinde sendikalarına bağlı öğretmenlerin yarım gün süre ile derse girmeyeceklerini duyurdu.

Saadet Partisi’nden kınama mesajı-

M.S.’ye yönelik saldırıya tepkiler çığ gibi büyürken siyaset çevrelerinden Saadet İl Başkanı Ömer Uzun, saldırıyı kınayan isim oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, 19:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAYATİ AKAR
HAYATİ AKAR - 5 yıl Önce

öğretmenin öğrenciyi darp ettiği,agza alınmayacak küfürler ettiği,müd yrd odasına kapatıp küfürler ettiği kamera görüntülerinide paylaşırmısınız lütfen

YUSUF Murat oğlu emekli
YUSUF Murat oğlu emekli - 5 yıl Önce

Öğretmen babası olarak bu menfur saldırıyı kınıyorum

Özcan Çalışkan
Özcan Çalışkan - 5 yıl Önce

"Dünyanın her tarafında öğretmenler,insan topluluğunun en özverili, en fedakar, en saygıdeğer unsurlarıdır" M.Kemal Atatürk. Bugün Çankırı'da meydana gelen elim üzücü olayda saygıdeğer bir öğretmenimize yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınıyorum. Öğretmene saldıran eller kırılsın.

Muzaffer GÜLBURUN
Muzaffer GÜLBURUN - 5 yıl Önce

Saldırgana en ağır ceza verilmesi için eğitim sendikaları işbirliği yaparak harekete geçmelidirler. Ayrıca öğrencide okuldan uzaklaştırılmalıdır.

Mustafa
Mustafa - 5 yıl Önce

Eğitim bitmiş.

HARUN Erkan
HARUN Erkan - 5 yıl Önce

O Veli’yi inceleyin kesin Akp li dayıları vardır arkasında.elleri kırılmalı

Osman Kurt
Osman Kurt - 5 yıl Önce

Bu rezil şahsı serbest bırakan hakim efendiye ne demeli. Yazıklar olsun.

Evren ünal
Evren ünal - 4 yıl Önce

Hayati akar cok konusma burda egitimciye acik sekilde darp var.Sizin cocuklariniz mujemmel degil disarida goruyorum hergun ellerinde sigara aksamlari bira itlik pesinde bu sehrin gencleri.Kimse cocuguna laf geciremiyor.Sehir hayati size gore degil gidin koyunuze artik.Doktoru doverler ogretmeni doverler elleriniz kirilsin.Hocam hicmi aklina gelmedi sana saldiran dengesize 2 yumruk atmak.

SIRADAKİ HABER

banner304