banner198

Rektör Ayrancı canlı yayında sitem etti!

Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı, katıldığı canlı yayında üniversitenin Çankırı’dan uzaklaşmasını isteyen bir zihniyet olduğuna dikkat çekti.

Rektör Ayrancı canlı yayında sitem etti!
banner145

Radyo Neşe Basın Kulübü programında Turan Harmancı'nın canlı yayın konuğu olan Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Çankırı Bülteni Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Türk ’den gelen soruları yanıtladı.

Ayrancı, akademik yıl açılışını değerlendirdiği programda, öğrenci sayısının az olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt verdi.

Öğrenci sayısında bir azalma olmadığına fakat İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tercihlerinde ülke genelinde bir sorun yaşandığına dikkat çeken Ayrancı, bu yıl açılan tüm bölümlerin öğrenci aldığını kaydetti. Üniversitenin kent ekonomisine sağladığı katkıları da anlatan Ayrancı, yayında üniversitenin Çankırı’dan uzaklaşmasını isteyen bir zihniyet olduğuna dikkat çekti.

Eleştirilerinde isim kullanmayan Ayrancı şunları kaydetti:

Biz şehir üniversitesi olarak görüyoruz kendimizi. Vilayet için kurulmuşuz. Aynı zamanda şehirde bölümlerimizin, enstitümüzün bulunması doğrudur. Şehirle birlikte yaşamak doğrudur. Fakat bizi şehirden sürmek isteyen, sürekli arkamızı döndüğümüzde binamızı elinden almak isteyen bir anlayış var burada. ‘Sizin yukarıda kampusunuz var! Kardeşim.’ diyen kişileri de ben hayretle görmüş durumdayım. İnanamadım duyduklarıma! Bu bir akıl tutulmasıdır. Uluyazı’da büyük yerlerimiz var, bütçeye göre yapsakta bütün üniversitenin birimlerini çeksek Çankırı eski haline mi dönecek? Çevre yolu da yukarıdan geçiyor. Nasıl olacak? Bunu söyleyende anlı şanlı yetkili adamlar. Arakamızı döndüğümüz zaman da, sandalyemizin binamızın yerinde olmadığını da gördük. Herkeste buradan kendine bir pay çıkartsın.

Biz bu anlayışa rağmen burada tutunmaya çalışıyoruz -

Büyük Şehir üniversiteleri vardır Amerika’da ve Avrupa’da, bunlar tamamıyla şehir ile birlikte yaşarlar. Öğrenci buradan ders alır; şurada yemek yer, oradan otobüse biner, dershanesine geçer, yolda bir çay içer böyledir. Fakat bir akıl ‘Hadi gidin ya!’ falan diyor. Biz bu anlayışa rağmen burada tutunmaya çalışıyoruz. Üzerimize vazifeymiş gibi! Hâlbuki bize gül dökmesi lazım önümüze. ‘Kal kardeşim, nereye gidiyorsun?’ demesi lazım, ben gideceğim zaman. Tam tersinin muamelesini görüyoruz.

Memlekete sevdalı bir kişiyim –

Ben hayatıma rektör olarak doğmadım. Tabi ki, iyi şeyler yapmak, iyi anılmak isterim. Geldi boş boş yattı, gitti denmesini istemem. Kendimde çalışkan bir adamım. Başarmak, sonuç almak isterim. Memlekete de sevdalı bir kiyim. Bir iyilik yapmak, bir hayır yapmak, iyi bir ses oluşturmak isterim. Fakat bu işin gereği bu! Benim kişisel tercihim değil. Bu üniversite bu şehir ile birlikte, yan yana birbirine geçmiş iki kelepçe gibi olmak zorunda. Bunu anlamayanlar anlasınlar. Bundan dolayı şikâyetimiz var.

Ayrancı, öğrencilerin kent merkezine daha kolay ulaşabilmeleri için yeni projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 04:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER