banner198

Somalili kadın polisler Çankırı’da özel harekât eğitimi aldı

Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekât Polis Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Somalili 47 kadın polise düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Somalili  kadın polisler Çankırı’da özel harekât eğitimi aldı
banner145

Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekât Polis Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Somalili 47 kadın polise düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Somali'de görev yapan 47 kadın polis, özel harekat polisi olmak için Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi'nde 1,5 ay boyunca temel özel harekat eğitimine tabi tutuldu.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan polisler için eğitim merkezinde diploma töreni düzenlendi. Törene, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Somali Emniyet Genel Müdürü Abdi Hasan Muhammed, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Volkan İmişçi, Çankırı İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Somali Milli Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ayaz, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün uluslararası alanda gerçekleştirdiği en önemli işbirliğinin güvenlik alanında olduğunu ifade etti.

Özellikle gönül coğrafyamızda yer alan, kardeş ülke dediğimiz ülkelerle bu alanda işbirliğimizi devam ettirdiğimizi vurgulayan Vali Ayaz, "Çankırı'da da bu işbirliğinin güzel bir örneğini görmekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Daha önce ben de Bakanlığımızda görevli iken bu işbirliğini geliştirmek adına Somali'yi ziyaret etmiştim. Verilen çabaların sonuçlarını burada görmek bizleri memnun etmektedir. Umudumuz burada eğitim alan, bundan önce ve bun dan sonra eğitim alacak kursiyerler de ülkelerine en iyi şekilde hizmet edecekler. Yine umudumuz ve duamız odur ki hem Türkiye hem Somali bugün olduğundan çok daha iyi bir durumda gelecekte de yine el ele yeni işbirlikleri gerçekleştireceklerdir. Bu işbirliğinin somutlaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve yeni kursiyerleri ilimizde misafir etmekten mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından eğitim sürecini başarı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER