banner198

Usta gazeteci Zeynel Kozanoğlu vefat etti!

Usta gazeteci Zeynel Kozanoğlu 83 yaşında vefat etti.

Usta gazeteci Zeynel Kozanoğlu vefat etti!
banner145

Usta gazeteci Zeynel Kozanoğlu 83 yaşında vefat etti.

Çankırı’nın yetiştirdiği Türk basınının değerli ismi  gazeteci, yazar ve hukukçu Zeynel Kozanoğlu, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kozanoğlu, yaklaşık 11 aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Zeynel Kozanoğlu kimdir?

Ilgaz’ın Kıyısın köyünde 1936 yılında doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Ankara’da Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nü öğretmen okulu haline getirilişinden sonra 1955 yılında bitirdi. Konya-Kulu’nun Ömerhanlı kasabasında öğretmen olarak çalıştı. 1960-1962 yılları arasında Gelibolu’nun Cumalı köyünde yedek subay öğretmen olarak askerlik görevini tamamladı. Ankara’da Medeniyet gazetesinde iki yıl, daha sonra da İzmir’de Anadolu Ajansı’nda 15 yıl çalıştı. Ankara’da bulunduğu yıllarda başladığı Ankara Hukuk Fakültesi’nin üçüncü sınıfından İzmir Gazetecilik Yüksek Okulu’na geçti ve bu okulu bitirdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce her yıl açılan Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışmalarında dereceler aldı. 1967 yılında Tercüman gazetesinin açtığı roman yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Çeşitli gazetelere röportajlar yaptı, TRT’ye radyo programları ve oyunlar yazdı. Yurt Ansiklopedisi’nin İzmir maddesini yazanlar arasında yer aldı. İzmir’de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce yayımlanan günlük 9 Eylül Gazetesi’nde köşe yazıları yayımlandı.  2008 yılı Ocak ayında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce “İzmir’de çalışan en yaşlı gazeteci” plaketi verildi. Zeynel Kozanoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

Eserleri

Zeynel Kozanoğlu, Anı - Anlatı - Günlük - Seyahatname, Araştırma - İnceleme, Biyografi kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Işılay Saygın, Vatan, Hürriyet, Ekmek, Yassıada’da Bir Spiker, Yüzyıllar Boyunca Türkiye ve Danimarka       olarak sayılabilir. Kitapları; Alp Yayınevi, Atatürk Kültür Merkezi Yayınları, Doğan Kitap, Hitkitap Yayıncılık      aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Zeynel Kozanoğlu tarafından yazılan son kitap "Vatan, Hürriyet, Ekmek", Atatürk Kültür Merkezi Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2019, 06:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik - 5 yıl Önce

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum.

Metin AYDINOĞLU
Metin AYDINOĞLU - 1 yıl Önce

Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER