Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne vekaleten getirilen Sadık Ak’ın göreve başlaması devlet ciddiyetinden uzak adeta bir balo kutlamasına döndü.

Kamu kurumlarında yaşanan gruplaşma rovanşist anlayışı beraberinde getirdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğünde uzun süredir yaşanan kurum içi hesaplaşma sonucunda görevden alınarak yerine vekaleten atanan Sadık Ak’a düzenlenen şatafatlı karşılamada, konfetiler patlatıldı ve yollarına çiçekler döküldü. Resmi kurumdan ziyade bir balo salonunu andıran kutlamada siyasi miting havası eserken, ıslıklı, alkışlı karşılama görüntüleri kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

İl Müdürlüğü bünyesinde görevli personel, karşılama programında hazır bulunduruldu. Müdürlük binası dışındaki birimlerde çalışan memurlar ise araçlarla organizasyona taşındı. Gençlik Müdürlüğüne ait sosyal medya hesabından Ekrem Gerginci’nin kuruma veda niteliğindeki fotoğrafları yayınlanmazken, Sadık Ak’ın göreve başlamasının paylaşılması ise kurumda yaşanan bölünmeyi gözler önüne serdi.

Devlet geleneği bir kenara atıldı!

Konya Valisi’nin bir muhabirin oturma şeklinden rahatsızlık duyarak ‘Öğretmenmisin Birader’ (!) çıkışının ardından devlet ciddiyeti ve saygınlığına verilen önemin öncelikle kurumlarda ne hale geldiğide sorgulanmalı.  Bir kamu kurumunu taraftar tribününe döndürülmesi de kurumların çivisinin çıktığını gözler önüne seriyor. Üstelik mesai saatinde işte olması gereken personelin müdrlükte toplanarak karşılamaya gelmeleri de keyfiyetçiliği gözler önüne seriyor. 

Facebook Paylaşımında Ak Parti Milletvekillerini Etiketledi

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koltuğuna 'vekaleten' oturan Sadık Ak, Facebook hesabından göreve başlamasıyla ilgili yaptığı paylaşımda AKP Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu, Salim Çivitcioğlu'nu, AKP İl Başkanı Abdülkadir Çelik ile Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç'ı ve Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı hemşehrisi Murat Kocakaya'yı da etiketlemeyi unutmadı.

Siyasi parti miting havasına döndü -

Bakanların görev devrinde dahi mütevazi bir değişim yaşanırken Çankırı’da en küçük kurumlarda dahi halef-selef müdürlerin bir araya gelerek görevi devredemeyecek noktaya gelmiş olmaları da dikkat çeken konuların başında geliyor. Siyasi miting havasına döndürülen karşılamanın Çankırı'da kurumlar da yaşanan iç hesaplaşmaların net tezahürünü yansıtıyor.

Editör: Haber Merkezi