Kategoriler

Çankırı Postası

Özcan, "Kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Çankırı Atatürk Stadı’nda “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

 “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” yürüyüşüne katılan Vali Vahdettin Özcan, “Bizim geleneğimiz, kültürümüz, kadına verilen değer üzerine kurulmuştur. Ama maalesef modern dünyada kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Çankırı Atatürk Stadı’nda “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen etkinliğe Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan’ın yansıra İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, sağlık çalışanları, daire amirleri ve eşleri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrasında bir konuşma yapan Vali Özcan, “Bizim geleneğimiz, töremiz, kültürümüz, köklerimiz kadına verilen değer üzerine kurulmuştur. Ama maalesef modern dünyada kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu itibarla 8 Mart’ı çok önemsiyoruz. Bugün değerli protokol eşleri hanımefendiler ile birlikte kadına şiddete hayır diyelim dedik ve beraber olduk. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çankırı’dan bir ses yükseltmek istiyoruz. İnşallah bu tüm Türkiye’de bugün bu saatte bu şekilde yayılmış olur. Aslında son 15-20 yıldır kadın hakları üzerinde önemli mevzuat değişiklikleri, bir anlamda pozitif ayrımcılık yapıldı. Bizim de hem belediye meclislerinde hem mahalle muhtarlıklarımızda hem de köy muhtarlıklarımızda bayanlarımız çok iyi idarecilik yapmaktadırlar. Salı günü gerçekleştireceğimiz kutlamada da 4 mahalle ve köy muhtarımızı inşallah ödüllendireceğiz. Kadına verilen değerin modern toplumlarda en büyük ölçek olduğunu ifade etmek istiyorum. Tekrar hepinizin Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
190 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
65 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
409 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
143 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
392 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
140 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
221 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
571 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1494 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!