banner306
banner198

Ilgaz Kayak Takımı yarışlara asfalta hazırlanıyor

Bölgesindeki Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe kayak merkezlerine çok yakın olan Ilgaz, kış sporlarında da artık ‘Ben burdayım’demeye başladı.

Ilgaz Kayak Takımı yarışlara asfalta hazırlanıyor
banner145

Bölgesindeki Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe kayak merkezlerine çok yakın olan Ilgaz, kış sporlarında da artık  ‘Ben burdayım’demeye başladı.

20 yıldır kayak ve son yıllarda da kızak sporunda Çankırı’yı başarılı bir şekilde temsil eden Ilgazlı sporcular, Antrenörleri sayesinde Milli Takıma kadar yükselmeyi başarırken, Çankırı ve Ilgaz'ın gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımlarıyla ilçe okullarında görevli branşları kayak olan beden eğitimi öğretmenleri Ekrem Yıldırım,Ferdi Böcek, Mehmet Yelken, Muhammed Yılmazaslan ve Orhangazi Civil tarafından gerçekleştirilen aletli testler ve taramalar sonucunda belirlenen 10-12 yaş arası 45 kız ve erkek öğrenciyle Ilgaz’da yeni bir kayak Takımı oluşturuldu.

Takım Antrenörü ve Çankırı Kayak Antrenörleri Dernek Başkanı Orhan Gazi Civil, ”Haftanın beş günü günde 3 saat kondisyon, Koordinasyon ve güç çalışması yapıyoruz. Spor salonunun yıkılması nedeniyle çalışmalarımızı aktif olamayan go kart pistinde, güç çalışmalarını ilçe çim futbol sahasında, tekerlekli kayak çalışmalarımızı da yıldıztepe’de ve trafiğin az olduğu Pazar günleri Hastane caddesinde 2 antrenör kontrollü şekilde Eski Ziraat Bankası önünden Kese köy  yol ayrımına kadar 2 km tırmanma olarak gerçekleştiriyoruz”dedi.

Her dönem olduğu gibi bu dönemde de malzeme sıkıntısı çeken kayak takımının ilk hedefi, Aralık ayında  yapılacak olan il birinciliği.

Haber&Fotoğraf: Cengiz Yalçın

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304