banner198

100 yürüyüşçü, kağnı tekerlerinin izinde tarihi yeniden yaşadı!

Çankırı’da 100 yürüyüşçü, Üçoluk –Ayan etabından oluşan 23 kilometrelik sit alanı ilan edilen kağnı yolunda yürüdü.

100 yürüyüşçü, kağnı tekerlerinin izinde tarihi yeniden yaşadı!
banner145

Çankırı’da 100 yürüyüşçü, Üçoluk –Ayan etabından oluşan 23 kilometrelik sit alanı ilan edilen kağnı yolunda yürüdü.

Çankırı’da her Ekim ayının 3. Haftası geleneksel hale getirilen “İstiklal Yolu” yürüyüşü yapıldı. Etkinliklerin bir ayağında, 100 yürüyüşçü Üçoluk –Ayan etabından oluşan 23 kilometrelik sit alanı ilan edilen kağnı yolunda yürüdü. Türk bayrakları eşliğinde kağnı tekerlerinin izinde tarihi yeniden yaşayan yürüyüşçüler, duygu dolu anlar yaşadı.

Milli Mücadele'nin kazanılmasında kilit rol oynayan; 344 kilometre uzunluğunda ki İstiklal Yolu’nda (kağnı yolu), 3 yıl boyunca İnebolu'dan Ankara'ya cephane taşındı. Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Spor Kulübü, tarihi olayı genç kuşaklara aktarabilmek için, çoğunluğu gençlerden oluşan yürüyüşçü gruplarıyla birlikte tarihi bir güne imza attı. Üçoluk Karakolu'nda başlayan yürüyüş, börklü dönemeçlerinde zorlu etapların geçilmesiyle devam etti. Ahlat Yaylası'nda hayvancılık yapan Satılmış Kaya’nı yayık ayranı ikramı, Türk köylüsünün kadirşinaslığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yağmurda 'Devletin cephanesi ıslanmasın' diye kundaktaki ki bebeğin örtüsünü alıp cephaneyi sararak evladını feda etmeyi göze alan Yanığın Emine Bacıların, Şerife Bacaların geçtiği yollardan geçti.  Genç yürüyüşçüler, İstiklal Yolu’nda amele taburlarının inşa ettiği taş kalıntıları görünce ayrı bir hissiyat yaşadılar. 1478 rakımda bulunan Doğdu Karakolu'nda zirve keyfi yapan yürüyüşçüler yemek molasının ardından Çankırı istikametine doğru inişe geçti.

Zonguldak, Sinop, Kastamonu ve çoğunluğu Çankırı’dan oluşan katılımcıların yer aldığı 7 saatlik yürüyüş, Ayan köyü yakınlarında son buldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 00:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdulkadir AY
Abdulkadir AY - 2 yıl Önce

Güzel, zevkli ve bir o kadarda duygusal yürüyüşü gerçekleştirdik. Tüm katılımcı arkadaşları ve gençlerimizi saygı ile selamlıyorum.

Salih Y
Salih Y - 2 yıl Önce

Emeği geçenlerden ve katılımcılardan Allah (cc) razı olsun, bu yollarda mühimmat taşıyanların ve cephede savaşanlara da cennet mekanları olsun.

SIRADAKİ HABER

banner304