banner198

Bir tarih yeniden ayağa kalktı! Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin Restorasyonu tamamlandı

Çankırı Belediyesi, bir asırlık Tarihi Çan Saati’ni restore ederek yeniden çalıştırmasının ardından Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin yenileme çalışmalarını da tamamladı

Bir tarih yeniden ayağa kalktı! Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin Restorasyonu tamamlandı
banner145

Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin Restorasyonu Tamamlandı

Çankırı Belediyesi, bir asırlık Tarihi Çan Saati’ni restore ederek yeniden çalıştırmasının ardından Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin yenileme çalışmalarını da tamamladı. Çan saati ve kütüphane olmak üzere iki bölümden oluşan 540 metrekarelik alanda yapılan çalışmalar kapsamında taş bina, yapısına uygun olarak restore edildi.  Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Osmanlı döneminden kalan tarihi bir esere sahip çıkmaktan ve manevi bir öndere hak ettiği saygıyı göstermekten mutlu olduklarını söyledi.

Çankırı Belediyesi, Alibey Mahallesi’ndeki iki tarihi eseri ayağa kaldırdı. Tarihi Çan Saati’nin ardından Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi restore edildi. Osmanlı dönemine ait ve 2. Abdülhamit zamanında yapılmış olduğu tahmin edilen, tek bir kubbe altında tek bir mekândan oluşan kütüphanenin çevre düzenlemeçalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2023, 23:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk Namlı
Faruk Namlı - 13 ay Önce

Kütüphanenin fiziksel ihyası yapıldı ama tamam iyi güzel de, içindeki kitaplar nerde?

Osmankatmer
Osmankatmer - 13 ay Önce

Çok güzel olmuş emeği geçenlerden Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER