banner198

Ilgaz ve Çankırı’nın doğal güzellikleri tuvallere yansıyacak!

Ilgaz Yıldıztepe Uluslararası Resim Çalıştayı, Ilgaz ve Çankırı’nın doğal ve kültürel dokusunu tuvallere yansıtmaya hazırlanıyor.

Ilgaz ve Çankırı’nın doğal güzellikleri tuvallere yansıyacak!
banner145

Ilgaz Yıldıztepe Uluslararası Resim Çalıştayı, Ilgaz ve Çankırı’nın doğal ve kültürel dokusunu tuvallere yansıtmaya hazırlanıyor.

Ilgaz Belediyesi, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinin Dünyaya tanıtılması amacıyla ünlü ressamları Ilgaz’a davet ederek bölgenin doğal güzelliklerini tuvallere yansıtacak. Çalıştay, 08-16 Mayıs 2022 Tarihleri arasında Çankırı, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde gerçekleştirilecek.

Çalıştay hakkında haber merkezimize bilgi veren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk,” Ilgaz Yıldıztepe Sanat ve Sporun Zirvesi” sloganıyla yola çıktık. Ilgaz Yıldıztepe Kayak ve Kış sporları merkezinin dünyaya tanıtılması ile birlikte, Ilgaz Dağının güzelliğinin tuvallerde hayat bulmasını sağlamak istiyoruz. Sanatçılarımıza sadece Ilgaz ilçemizi değil, Çankırı’nın bütün güzelliklerini gezdireceğiz. Böylece Çankırı’da kapsamlı bir resim çalıştayına imza atacağız. Çalıştayımız bu açıdan da değerlendirildiğinde Çankırı’da bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.  Çalıştayımız sonunda, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerimizin tuvallere yansımasıyla birlikte bölgemiz sanatsal vizyon açısında da uluslar arası arenada daha görünür bir şekle bürüneceğine inanıyorum.   ”dedi!

Öztürk, “08-16 Mayıs tarihleri arasında tüm sanatseverleri, sanatçılarımızı ve atölyelerimize ve sergimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ilgaz ve Çankırı’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezerek kendi üslupları ile yorumlayacak sanatçıların, Çankırı’nın değerlerinin sanat aracılığı ile belgelenmesine ve gelecek kuşaklara aktarılmak üzere sanat arşivi oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor

Koordinasyonu Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından yürütülecek  olan   “Ilgaz Yıldıztepe Uluslararası Resim Çalıştayına” Almanya, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Macaristan, Özbekistan, Romanya  ve Türkiye’den toplam 17 Sanatçı katılması bekleniyor.

Organizatörlüğünü Çankırılı Ressam Hülya Sezgin’in Küratörlüğünü Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mehtap Meydaneri, Organizasyon Sorumluluğunu ise Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Ali Meydaneri yürütüyor.  “Ilgaz Yıldıztepe “Uluslararası Yıldıztepe Resim Çalıştayı” programında 11 ayrı ülkeden ülkemize gelecek olan birbirinden değerli resim sanatçıları,  8 gün boyunca Ilgaz ve Çankırı’nın doğası, tarihi ve kültürel özellikleri tanıtılırken,  aynı zamanda Ilgaz Yıldıztepe Tesislerinde oluşturulacak Atölyede ressamlar tarafından katılımcıların gözünden Ilgaz ve Çankırı resimleri çizilerek çalışmalar yürütülecek. 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 14.00 de Yıldıztepe Kafe Restoranda açılacak olan Uluslararası Resim Sergisinin ardından Çalıştay sona erecek.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER