banner306
banner198

Çankırı Belediyesi o tartışmanın galibini ilan etti!

Çankırı Belediyesi o tartışmanın galibini ilan etti!

Çankırı Belediyesi o tartışmanın galibini ilan etti!
banner145

Mimarlar Odası Çankırı İl Temsilcisi  Seçil Çivitçioğlu'nun Cer Atölyesini koruma  feryadı geçte olsa  kabul gördü.  


2013 yılında 
TCDD Tren Garı arazisinde bulunan Tarihi Cer Atölyesini her hangi bir yıkıma karşı korumak için Ankara Koruma Kuruluna başvuran Çivitçioğlu'na söylemediğini bırakmayan ve adeta linç girişiminde bulunan Belediye Başkanı İrfan DinçBelediye'nin kentte farklı alanlarda müze kurulması ile ilgili başlattığı çalışma kapsamında Ankara'dan gelen uzmanlara müze yapılabilecek mekanlar içerisinde Cer Atölyesini de gösterdi.



Mimarlar Odası Çankırı İl Temsilcisi
  Seçil Çivitçioğlu ile Belediye Başkanı  İrfan Dinç'i 2013 yılında karşı karşıya getiren Çankırı Tren Garı arazisinde bulunan  Cer Atölyesi'nin kültür varlığı olarak tescillendirilmesi girişimi kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu.

 

İrfan Dinç, o dönem 'TCDD Dönüşüm Projesi' kapsamında park yapmak istediği alanda bulunan yapıyı yıkmak isterken, binayı tescil ettirmek isteyen Seçil Çivitçioğlu'nun  Ankara Koruma Kuruluna başvuru yapması ipleri germişti. Başkan Dinç, gerçekleştirmek istediği projeye engel olmak için böylesi bir girişimin yapıldığını iddia etmişti.

 

Karşılıklı açıklamaların havada uçuştuğu tartışmada haklılığını anlatmaya çalışan Dinç, bununla da sınırlı kalmamış gazetecileri Cer Atölyesine götürüp binanın çürümeye terk edilmiş virane halde olduğunu göstermeye çalışmış, "Buranın ne tarihi özelliği var? Moloz yığını' diyerek basın mensuplarına haklılığını anlatmaya çalışmıştı.

Aradan 2.5 yıl geçen  tartışma sonucunda kimin haklı olduğunu ise yine Çankırı Belediyesi sitesine koyduğu Cer Atölyesi  fotoğraf ile ilan etti. Çankırı Belediyesi'nin kentte farklı alanlarda müze kurulması ile ilgili başlattığı çalışma kapsamında Dinç, Ankara'dan gelen uzmanlara müze yapılabilecek mekanları gezdirdi. Gezilen mekanlar arasında  TCDD Gar alanında bulunan çer atölyesinin bulunması ise Dinç'in o günlerde öfke nöbetine kapılarak 'burasının ne tarihi özelliği var?' tepkisini hatırlara getirdi.

 

Anlayacağınız Seçil Çivitçioğlu'nun Cer Atölyesini koruma  feryadı geçte olsa İrfan Dinç tarafından da kabul edilmiş görünmekte.

İrfan Dinç, Mimarlar Odasının Girişimine Tepki Gösterdi



Seçil Çivitçioğlu, Dinçin Açıklamlarına Cevap Verdi



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 04:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

biri, eğitim almış mimar olmuş,biri,ilahiyat bitirmiş siyaset yoluyla hiç anlamadığı bir işi yapıyor.işte bir türkiye gerçeği. imam mimara akıl verir olmuş..

boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

la irfan çankırıya ne yapmış ki ! parkları yıkmış,şehri binalarla doldurup yeşil alan,nefes alacak yer bırakmamış, eski çankırıyı yok etmiş.böyle insanlar bu ülkeye hizmet falan edemez.anca belli kesimlerin çıkarını korur,cahil halka da artanları verir.yıllar önce ayrılık kararımın ne kadar doğru olduğunu görüyorum..

SIRADAKİ HABER

banner304