banner198

Usta oyunculara taş çıkartan performans!

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı iki perdelik Reis Bey oyunu, Gençlik Merkezi oyuncuları tarafından başarılı bir şekilde sahnelendi.

Usta oyunculara taş çıkartan performans!
banner145

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı iki perdelik Reis Bey oyunu, Çankırı Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi oyuncuları tarafından başarılı bir şekilde sahnelendi.

 

“Merhamet Yangını” Projesi Kapsamında sergilenen oyun öncesinde  “Merhamet Mektupları” yarışmasında dereceye girenlere  ödülleri verildi.

Değme oyunculara taş çıkartan gençler, sahne performansı ile salonda bulunan izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Oyunda taş gibi yüreği ile kanunların amansız uygulayıcısı bir Ağır ceza Hakimi’nin mahkeme sonucu suçsuz bir genci, annesini öldürdüğü hükmü ile idam etmesi anlatılıyor. İdam edilen gencin suçsuz olduğunun ortaya çıkması ile birlikte olayların seyri bir anda değişiyor.  Verdiği yanlış karardan dolayı yıkılan Reis bey, vicdan muhasebesi ile baş başa kalarak kendi iç dünyasına kapanır. Hakimliği boyunca bir çok kararda haksızlık yaptığını anlayan Reis Bey, ömrününü kalan kısmını  insanların kurtuluşuna adar. Çevresinde ki insanların hayatını düzeltmeye ve azılı suçluların dünyasına girerek onları doğru yola çevirmeye çalışır.

 

Yönetmenliğini ve başrollerini Selçuk Karadaş ile Kadir Bölükbaşı’nın üstlendiği tiyatro oyununda İdam sahnesinin canlandırıldığı anlarda heyecan had safhaya çıktı.Merhamet, vicdan muhasebesi ve iyilik yapmanın anlatıldığı oyun izleyicilerden tam not aldı.

 

100. Yıl Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Daire Amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.







 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 00:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selcuk Ozturk
Selcuk Ozturk - 9 yıl Önce

Oyunumuzu izlemeye geldiginiz icin hepinize cok tesekkur ederiz Bu haberi yapanin ellerine saglik en guzel haber bu dogrusu

Zeynep Keskin
Zeynep Keskin - 9 yıl Önce

Oyun mükkemmeldi !

meryem baciroglu
meryem baciroglu - 9 yıl Önce

Ben bukadarinu beklemiyordum gasteciden tut reis beyine kadar hepsi harikaydilar. Göz yaşlarimiz sel oldu bu oyun unutulmaz bu gençlerin emeklerine sağlik!

Gökay Erdoğan
Gökay Erdoğan - 9 yıl Önce

Böyle iyi oyuncular olduğu icin ve böyle güzel oynadiklari için teşekkürler

SIRADAKİ HABER