banner198

İsmail Semerci Hakka yürüdü!

Kurşunlu’da sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması ve gençlerin yetiştirilmesinde öncü isim olarak bilinen İsmail Semerci 99 yaşında Hakka yürüdü.

İsmail Semerci Hakka yürüdü!
banner145

Kurşunlu’da sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması ve gençlerin yetişmesinin manevi inşasında öncü isim olarak bilinen İsmail Semerci 99 yaşında Hakka yürüdü.

Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi gören Semerci, bugün saat 11.00’da yaşlılığa bağlı nedenlerle hayata gözlerini yumdu. 1920 yılında Kurşunlu’da doğan Semerci, Kurşunlu Belediyesi Muhasebe memurluğunda emekli oldu. Kurşunlu’da sivil toplum hareketlerine öncülük eden Semerci, ilçede ilk Verem Savaş Dispanseri binasının yapımını halkla birlikte gerçekleştirerek sağlık alt yapısının oluşturulmasında katkılarda bulunmuştu. Ömrünü arkadaşları ile birlikte gençlerin manevi donanımla yetişmesine harcayan Semerci,  İlim Yayma Cemiyeti, Kızılay Derneği, İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Kuran Kursu ve Cami Yaşatma Derneklerini kurarak bir çok eğitim ve yardım faaliyetlerine imza attı. Merhum Semerci, arkasında bir çok eser bırakarak halen hizmet veren binaların ilçeye kazandırılmasını sağlamıştı.

Kurşunlu’nun en yaşlı isimleri arasında yer alan Semerci’nin cenazesi, 9 Şubat 2019 Cumartesi (yarın) günü Kurşunlu Merkez Hacı Recep Camiinde öğle namazı sonrası kaldırılarak aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2019, 00:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk KARATATAR
Faruk KARATATAR - 5 yıl Önce

Allâhu Teâlâ rahmet ve mağfiret eyleye...
Rûhu şâd, mekanı cennet olsun. Geride kalanlarına sabır ve metanetler ile hayırlı uzun ömürler dileriz.

Garip kul
Garip kul - 5 yıl Önce

İmam hatipte okur iken bizim manevi babamızdı Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun.ruhu şaad olsun.

SIRADAKİ HABER