banner198

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü mesajları

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü mesajları

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü mesajları
banner145

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ AV.İDRİS ŞAHİN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİ İLE YAYINLADIĞI MESAJI

Şahin, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü" münasebetiyle yayımladığı mesajında: Çanakkale Zaferi'nin 97. yılını kutlamanın mutluluğunu ve aynı zamanda kutsal değerlerin korunması için canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitleri anma günü olan 'Şehitler Günü'nü' idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. "18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarına sönmemek ve solmamak üzere nakşolmuştur:

Düşman ittifakı, Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık ve kahramanlık duyguları karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan da kurtulamamıştır. Çanakkale! Türk milletinin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; milletimizin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, milletimizin bekasını eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, üstün hayatın sahipleri aziz şehitlerimiz, Çanakkale'de dünyada eşi benzeri olmayan destanlar yazmışlardır. Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması, milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye ulaşmışlardır. Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu anlamlarla yetişen gençlerimiz, ecdadımıza ve şehitlerimize bir vefa borcu ve geleceğimizin de teminatı olacaklardır"

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü ve 18 Mart Şehitlerini Anma Günü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ’iN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİ İLE YAYINLADIĞI MESAJI

Çanakkale Zaferi, topraklarımızı işgal ve Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, şanlı tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir.

Dünya, Çanakkale'de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiş, 18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve, seve şehit olmuşlardır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Türk milleti bu gün de aynı şevk ve heyecanla zamanı geldiğinde vatanı ve milleti için canını ve kanını vermeye hazırdır.

Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Dileğimiz, savaşlara son verilmesi, tüm ulusların huzur ve sevgi içinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temellerinin atılmasıdır.

O destan ki, verilen mücadelenin büyüklüğüne ve akan kanlarımızın ulvi damlaları hatırına bu gün şehitler günü olarak yad edilmektedir. Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir. Zaferin 97. yıldönümü vesilesiyle bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran, Başta Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum

Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun.

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ÖMER UZUN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİ İLE YAYINLADIĞI MESAJI

Çanakkale Ruhu Sonsuza Dek Var Olacak

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN, 18Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı:

Zafer Haykırışı

Başkan Ömer UZUN’un mesajı şöyle: “Çanakkale Savaşları, dünyanın en büyük güçleri karşısında yapılan bir vatan müdafaasıydı. Düşman donanması, yüzlerce gemiyle başkent İstanbul´a ulaşmayı hedefliyordu. Anadolu’nun dört bir yanından gelmiş askerler, dünyanın en güçlü donanmasına karşı, tüm vatanı savunuyorlardı. Her üç evden birinden, Çanakkale şehidi çıkmıştır. Bu yüzden zafer haykırışlarıyla gözyaşlarımız, 97 yıl sonra bugün bile birbirine karışır.

Şanlı tarihimizin her döneminde olduğu gibi, Çanakkale Savaşları, bize milletimizin yüksek karakterini, yaşama azmini, benzersiz cesaretini, derin inancını, metanetini, vatan sevgisini, bağımsızlık aşkını bize anlatır.

Bu yüksek şuur, bu görkemli inanç, teslimiyet ve atılganlık sonsuza dek bize ilham verecektir.

Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü bilen emperyalist güçler, şimdi karanlık emellerini gerçekleştirebilmek için, kardeşliğimizi bozmaya, ahlaki ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye çalışmaktadır. Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; milletimiz sahip olduğu tecrübe, şuur ve inançla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara dur demesini bilecektir.  Şu husus çok iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekâsı şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sâhip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için çocuklarımıza Çanakkale destânını ve ardındaki ruhu anlatmalı aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz.

Daima Sadık Kalacağız

Tarihimizin her döneminde, zamanımıza kadar, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan memleketimize hizmet ederken, canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırasına daima sadık kalacağız. Tarihimizi ne kadar iyi bilirsek, şehrimizi, ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıma gücümüz o kadar artar. Nereden geldiğimizi bilirsek, nereye gideceğimizi tayin edebiliriz. Milletçe yaptığımız yolculuğun manasını ancak bu tarih bilinci sayesinde kavrayabiliriz. Kanının rengini bayrağımıza vermiş, aziz canını vatanımız uğruna feda etmiş olan şehitlerimiz; bu yüce değerlerimizin korunmasını, savunulmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Bu itibarla onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine ne pahasına olursa olsun sadık kalmalıyız.

Çanakkale şehitlerimize, tarih boyunca ve bugün vatan ve millet aşkına, din mukaddesat ve namus uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize ilelebet minnettar kalacağız. Aziz ruharı şadolsun. Makamları cennet olsun.

Vatan bağrında ve dünyanın çeşitli bölgelerinde toprağa düşen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize, sıhhatli ve uzun ömürler temenni ediyorum. Cenab-ı Allah tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Onları cenneti âlâda Peygamber  Efendimize komşu eylesin. Bizleri de cenneti alada onlara komşu eylesin. Bu inançla, tüm milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebedi aleme göç etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

HAS PARTİ ÇANKİRİ İL BAŞKANI ŞEVKET KOÇ, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ YAZILI BİR AÇIKLAMA YAYIMLADI.

“Çanakkale imanın, direnişin, birlik ve kardeşliğin, ahlakın ve stratejinin destanı! Bölgedeki siperlerde Çankırı'lı Mehmet, Çanakkale’li Ahmet, Bursa’lı İhsan, Antep’li Abdussettar, Şam’lı, Halep’li, Yemen’li, Trablusgarb’lı, Bosna’lı, Kosova’lı, Gümülcine’li insanlar var. Osmanlı diyarında kim nerede varsa ya Allah diyerek Çanakkale’ye gelmiş ve burada kardeşliği, birliği sembolize edip yan yana şehit düşmüşler. Katılanların tam listesi elimizde olmamasına rağmen bildiğimiz tek şey Türkler, Kürtler, Lazlar, Gürcüler, Çerkezler, Boşnaklar ve Araplar hep bir araya gelerek bir ruhu, bir inancı, bir ülkeyi ve bütün bir imanı korumak için, birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolünü gerçekleştirmişlerdir.

Bugün ise bu ülkenin çocukları arasına fitne sokmaya çalışsalar da buna güçleri yetmeyecektir. Dün nasıl fitneye karşı Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Boşnaklar omuz omuza durduysa bugün de öyle yaparak ülkemizin barış yurdu olmasını kıyamete kadar yaşatacaklardır. Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 97. yılını ülkemizin geleceğine ışık tutması bakımından Çanakkale Şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, bu ruhun yeşermesi arzusuyla en kalbi duygularımızı sunarız.”

ÇANKIRI BARO BAŞKANI AV ERKAN KÖROĞLU’NUN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE  DENİZ ZAFERİ’NİN 97. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAYIMLAMIŞ OLDUĞU MESAJI ;

Şehit, Allah rızası için; din, vatan, millet uğruna canını veren Müslüman kişiye denir. Şehitlik, islam dininde peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti için canını vermek şereflerin en büyüğüdür.

Arıburun cephesinde savaşırken şehit düşen Kınalı Hasan adındaki Mehmetçiğin cebinden bir mektup çıkmıştı.
Annesinden gelen mektupta şunlar yazılıydı:
"Ey gözümün nuru Hasan'ım, köyümüzde rahat rahat oturalım mı vatan sevgisi içimizde alevalev yanıyor. Sen ecdadından, babandan aşağı kalamazsın ... ben senin anan isem, beni ve seni Allah yarattı, vatan büyüttü. Allah bu vatan için seni besledi. Bu vatanın ekmeği iliklerinde duruyor. Sen bu ailenin seçilmiş kurbanısın ... Hasan'ım, söyle zabit efendiye, bizim köyde kurbanlık koyunlar kınalanır. Ben de seni evlatlarımın arasından vatana kurban adadım. Onun için saçını kınalamıştım. El hükmü billah, Allah seni ismail peygamberin yolundan ayırmasın. Seni melekler şimdiden rahmetle anacaktır. Gözlerinden öperim. Ana Hatice."
Bu sözler, genci, yaşlısı, erkeği, kadını tüm Türk milleti için vatan ve millet sevgisinin ne kadar büyük bir değer olduğunu göstermektedir. Günümüzde de askere giden delikanlılarımızın eline kına yakılmasını sebebi budur. Her biri vatana kurban olmaya hazırdır.

Bağımsızlığımızı savunmak,  yurt topraklarımızı korumak için yapılan tüm savaşlar kutsaldır. İşte bu kutsal savaşlarda bu ülkenin her karış toprağının nasıl değerli olduğunu ve geride bıraktıkları aileleri için bunun ne kadar önemli olduğunu bilerek canlarını feda eden şehitlerimizi''Şehitler Günü''ne Adını Veren Çanakkale Zaferinin Yıldönümünde, Şükranla Anıyor ve Onlardan Aldığımız Vatanseverlik, Milletseverlik Bayrağını Taşıma Azminde Olmakla Onlara Olan Borcumuzu Biraz Olsun Ödemeye Çalışıyoruz.

 

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSA ÇAĞLAR’IN “ÇANAKKALE ZAFERİNİN” 97’NCİ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE YAYIMLADIĞI AÇIKLAMASI;

ŞAHADETE KOŞANLARIN DESTANI

"Çanakkale savaşları, nice eli kınalı gelinlerin dul kaldığı, nice Anadolu anasının ağıtlar yaktığı, nice sevdalıların "kavuşmak mahşere kaldı" diyerek sevdalarını yüreklerinin derinliklerine gömdükleri, kana, kine ve inanılmaz mermi yağmuruna rağmen bir gül bahçesine girercesine şahadete koşanların destanıdır. Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır.” sözlerini anımsatarak başlamak istiyorum.

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümünü millet olarak gururla anmaktayız. Böylesine büyük bir zaferde Çankırı’mızın da önemli ölçüde payı bulunmaktadır. 70 il arasından Çankırı olarak 972 şehidimiz ile en çok şehit veren iller arasında 17. sırada yer almaktayız. Çankırı’nın ayrıca stratejik konumunu da yadsımamak gerekmektedir. Zira Şerife Bacının top mermisinin üzerinde donarak şehadete erdiği yol olan İSTİKLAL YOLUNUN (İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara yol güzergâhı) bir parçası da ne mutlu bizlere ki Çankırı içinden geçmektedir.

Çankırı’dan Çanakkale’ye uzanan bir el, manevi bir iklimin arz üzerindeki bir parçası olan bu “İstiklal Yolu” nice Türk kadınının fedakârlığına tanık olmuş, özellikle İstiklal Mücadelesinde nice kahramana ve kahramanlığa tanıklık etmiştir. Bu yoldan her geçişimizde hayırla yad ettiğimiz ecdadımız aklımıza gelmekte ve onların miraslarına kıyamete kadar sahip çıkma arzusuyla dolmaktayız.

Ecdadımıza, mübarek şehitlerimize, kahraman gazilerimize layık olabilme gayreti içerisinde çalışıyoruz ve böylece şefaatlerine nail olabilmenin duasını yapıyoruz. Tüm Çankırılı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin her bir ferdinin de o günün maneviyatını kalbinde ve dehşetini beyninde hala hissettiğini biliyor ve birbirimize daha da sıkı kenetlenmemiz gerektiğini anlıyor, yarınlara da daha umutvar bakıyoruz.

Çanakkale Zaferi aynı zamanda, tarihimizi süsleyen en önemli destanlarımızdan da biridir. Bu gün tarihe şeref veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını hep beraber yâd ediyor, milletçe bir ve beraber olmanın vereceği güç ile başarılamayacak hiçbir şeyin olamayacağını yeniden anlıyoruz.

Milletimizin bu şanlı zaferinin 97. yıldönümünü anarken, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu herşeyiyle destekleyen aziz milletimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi AK Parti Çankırı Yönetimi olarak bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.

EĞİTİM-BİR-SEN ÇANKIRI ŞUBESİ BAŞKANI KASIM KARATEKİN'NİN BASIN AÇIKLAMASI

Çanakkale Ruhu Emperyalist Güçlere En Güzel Cevaptır

Asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimiz, şanlı mazimizde çok defa olduğu gibi Çanakkale’de de tarihin seyrini değiştirmiş, insanlığa pek çok hizmetlerde bulunmuştur.

Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakârlığın ve sabrın destanıdır. Evden barktan geçerek, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayacak bir babayiğitliğe sahip olarak yazılacak bir destandır.  Çanakkale destanında ve topyekûn millî mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki; fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlâs sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir.

Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir Batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Vatanına ve değerlerine bağlılık adına beklentisiz olmak ve adanmışlık duygusu ile hareket etmek, öyle ciddi bir güç kaynağıdır ki, bunlara sahip olan insan, hiçbir zaman yeise kapılmaz, hâdiselerin karşısında her zaman dimdik durur ve sarsılmaz bir iman ve ümitle onların üzerine yürür.  Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir.

Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları da bünyesinde barındırmaktadır. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiştir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuşlardır.

Diğer taraftan Mehmetçik, Akif’in “Ostralya’yla beraber bakıyorsun; Kanada!/ Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk” şeklinde şaşkınlığını belirttiği, güneyiyle kuzeyiyle bütün dünya ülkelerinin üzerine geldiği ve en zor şartların yaşandığı Çanakkale’de bile mürüvveti elden bırakmamıştır. Anadolu kahramanları, düşmanı eline geçirdiği, her türlü eza ve cefayı uygulayabileceği halde bunu yapmayıp, bir misafir muamelesi sergilemiştir. Şimdi, Filistin’de, Irak’ta yapılan canilikleri, insanlık dışı eza ve cefaları gördükçe bu kahramanların büyüklüğünü bir kez daha anlıyor, saygıyla yad ediyoruz.  Biz o idik, onlar da bu.

Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır.

Bu inançla Eğitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER