banner198

180 Çocuk erkekliğe adım atıyor

Çankırı Belediyesinin geleneksel hale gelen toplu sünnet şöleni bu yıl daha görkemli programlarla kutlandı

180 Çocuk erkekliğe adım atıyor
banner145

Çankırı Belediyesi’nin geleneksel hale gelen toplu sünnet şöleni bu yıl daha görkemli programlarla kutlandı.

 

Belediye Beyaz Masaya kayıtları yapılan sünnet çocuklarına belediye tarafından alınan sünnet kıyafetleri dağıtıldı. Erkekliğe ilk adım töreni olan ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sünnetini yerine getirmek üzere çocuklarına sünnet kıyafetlerini giydiren aileler Belediye tarafından Keçiören Belediyesi’nden temin edilen üstü açık sünnet otobüsü ve oluşturulan konvoyla şehir turu atarak Yapraklı Göletine hareket ettiler.

 

Yapraklı Belediyesi’ne ait doğa harikası gölet çevresinde hazırlanan masalara yerleşen sünnet çocukları için Çankırı Müftülüğü’nce görevlendirilen din görevlileri tarafından mevlid-i şerif okutuldu. Sünnet şöleninde ilk olarak söz alan Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Çankırı Belediyesi’nin geleneksel hale gelen sünnet şöleninin Yapraklı Göleti’nde yapılmasından onur duyduklarını söyledi. Daha sonra mikrofonu alan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sünnetin geleneksel kültürün yanında dini açıdan da son derece önem taşıdığını belirterek; “Çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Zira çocuk demek neşe demek, çocuk demek bereket, bolluk demektir. Bir evin neşesi, muhabbeti olan çocuklarına gereken ilgi ve alakayı göstermeyen toplumların hali malumdur. Çankırı Belediyesi’nin çalışmaları arasında çocuklara yönelik çalışmalar ayrı bir yer tutmaktadır. Bu yıl sünnet şölenimiz için Yapraklı Göletini tercih etmemizin sebebi ailelerle birlikte piknik havasında bu günü kutlamak sizlerle birlikte burada güzel bir gün geçirmektir. Çocuklarımıza sünnet vesilesiyle geçmiş olsun derken siz değerli ailelerimize de çocukları ile birlikte huzurlu sağlık dolu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

 

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, il Müftüsü Arslan Türk ve başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ile yaklaşık bin kişiyi bulan kalabalığın katıldığı mevlid-i şerifin ardından dualar okunup, sünnet şöleninin geleneksel ikramı olan etli pilav ve ayran ikramı gerçekleşti.

Yemeğin ardından sünnet çocukları ve aileler Belediye Başkanı İrfan Dinç’le hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Programın ilerleyen bölümlerinde Çankırı Belediyesi’nin getirdiği palyaçolar ve sanatçılar çocukları çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendirdiler. Çankırı Belediyesi’nin geleneksel sünnet şöleni kapsamında tüm sünnet çocuklarına belediye tarafından birer altın takıldı.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER