banner198

19 Eylül Muharip Gaziler Günü kutlandı.

Atatürk alanında gerçekleştirilen törene başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun olmak üzere askeri ve mülki erkan katıldı.

19 Eylül Muharip Gaziler Günü kutlandı.
banner145

Atatürk Alanında yapılan törene Çankırı Valisi Semşettin Uzun, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bahri Akar, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, Çankırı Ticaret Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Haluk Görgü, askeri erkan, daire amirleri ve gaziler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma 28’inci Mekanize Tugay Komutan Yardımcılığında Piyade Üsteğmen Ümit Yaşar Şahin tarafından yapıldı.

 

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, konuşmasında "Milletlerin yaşamış tarihlerine baktığımızda Unutulmayan, ulusal olaylarla ilgili önemli günler vardır. Ama anılan günler  içinde öyle müstesna günler vardır ki her millete nasip olmayan o kıvanç başka bir mana ifade eder. Asla bayraksız, vatansız, hürriyetsiz yaşamamış olan kahraman Türk milleti diğer milletlere de rehberlik etmiştir’’ diye konuştu.

 

“Ne zaman ölürüz biz! Unutulduğumuz gün ölürüz! Gazi Mustafa Kemal Atatürk, unutulmadığına göre biz gaziler de unutulmayız!” diyen Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna, şehid ve hayatını kaybeden gazileri rahmetle andı.

 

Ardından Muharip Gaziler Derneği Üyesi İsmail Kurt, Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Çelik ve 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Zahide Sütçü şiirler okudular ve tören sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER