banner198

Kulüp, Federasyondan bilet çalan konuma düşürüldü!

Geçen hafta Atatürk Stadında oynanan maç öncesi yapılan tespitler sonucu kulübe kesilen bin 500 TL. cezanın kulüp yönetimini üzdüğü görülüyor.

Kulüp, Federasyondan bilet çalan konuma düşürüldü!
banner145

Çankırı Belediyespor Kulübü, 19 Eylül 2009 tarihinde Çankırı’da oynanan Çankırı Belediyespor – Trabzon Karadenizspor A.Ş. 2.Lig 3. Grup maçında, Atatürk Stadına biletsiz seyirci alınmasından dolayı takdiren 1.500.- TL. para cezasının nedenleri ve kulübün konuyla ilgili beklentilerini kapsayan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama aynen şöyle:

“Yönetimi aldığımız 8 Ağustos 2009 tarihinden bu yana gerek takım gerekse şehir adına bütünleşebilmek için yaptığımız pek çok çalışmadan birisi de; bilet fiyat ücretlerini yeniden düzenlemekti. Halkın katılımını artırmak ve bedelsiz girişleri engellemek adına kimseyi sarsmayacak bir rakam belirlemeye gayret ettik. Kendi grubumuzdaki pek çok takım ciddi anlamda tribün geliri elde ederken maalesef biz bırakın gelir elde etmeyi Gençlik Spor İl Müdürlüğünün  görevlendirdiği personel parasını bile ödeyemeyen bir gelirle karşı karşıyayız.


Takımın amigolarının bile biletli giriş noktasında kulübe destek olduğu bir ortamda hala memleketinin takımı için 2 TL vermekten imtina edip kapıdaki görevlileri atlatıp ya da onlarla anlaşıp ücretsiz girerek takımı bu şekilde hem maddi hem de prestij olarak federasyondan bilet çalan konumuna getirip güç duruma sokan zihniyetleri anlamakta zorlanıyoruz.


Memleketini seven herkesi göreve davet ediyoruz. Şehrimizin sportif olarak sürekli aktif faaliyeti olan takımımıza sahip çıkmak noktasında zorlanabilirsiniz. Takımı eleştirebilirsiniz. Desteklemeye bilirsiniz, hatta ve hatta sevmeyebilirsiniz de; ama içinde yetiştiğimiz, ‘Çankırılıyım’ dediğimiz bu şehrin ve bu şehrin insanlarının, geleneklerinin, göreneklerinin Ahi Yaran Kültürünün verdiği bir terbiye var, bir kişilik kavramı var.


Bu kavramın içinde saygı var, sevgi var, kul hakkı var, dostluk var, düzen var, disiplin var.


Yani spor camiasının temel ögeleri zaten bizim kendi kültürümüzün temel taşları. Hal böyle iken; Çankırı’mızı ve Çankırılı’yı böyle tanıtmak varken kendi sahasından 2 liralık bilete tenezzül eden insanlar olarak etiketlemeye kimsenin hakkı yok.


Bu noktada bütün Çankırılıların önce kendinden ve sonra gözünün gördüğün her şeyden sorumlu olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu bizim için maçlardaki bilet uygulamasıdır, diğeri için bir ekmek kuyruğudur, öteki için başka bir haktır.

 

Memleketimiz; sorumluluklarının farkında olan, kul hakkının bilincinde olan ve adalet duyguları gelişen insanlarla daha iyi yerlere ulaşacaktır. Spor tüm bunlar için dünyaca kabul edilmiş önemli bir faaliyettir.  Ve memleketleri, inançları, zevkleri, yaşam tarzları ayrı binlerce insanın buluştuğu dev bir çatıdır.

Bizim memleketimiz temsil edilmeye ve temsil etmeye layık pek çok değeri kendi bünyesinde barındırmakta. Lütfen bu duyguyla birbirimize ve şehrimizin değerlerine farklı bir gözle bakmaya gayret edelim. Ekmeğini yiyip, havasını soluduğumuz, kimliğimizde isim olarak taşıdığımız bu şehre herkesin borcu ve sorumluluğu olduğunu hatırlatarak biz her Çankırılıyı Çankırı Belediye Spor taraftarı kabul ederek dünya üzerindeki 4.000.0000 na yakın Çankırılı hemşerilerimizle güçlü bir taraftarımız olduğuna inanıyoruz. İhtiyacımız olan tek şey arka sayfalara ötelediğimiz spor sevgisini ve aidiyet duygusunu yeniden gündeme getirmek.

Atatürk’ün söylediği gibi 'Sahip olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.'

Haydi Çankırı, yapman gereken tek şey atalarından sana miras kalan o asil geçmişini harekete geçirmek.

 

“Haydi Çankırı, göster gücünü"

Çankırı Belediye SporYönetim Kurulu”

 

Sevda Şireci Pazar Günü TV8'de...

Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Şireci 27.09 2009 Pazar günü saat:13.15’de TV8’de Sedat Yazıcıoğlu’nun yönettiği “Sağduyu” adlı programa konuk olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER