banner198

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı METEF Sergisi Açıldı

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Polisevi yanında kurulan sergi stantlarının açılması ile başladı.

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı METEF Sergisi Açıldı
banner145

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programla ve Polisevi yanında kurulan sergi stantlarının açılması ile başladı.

 

Kısa adı METEF olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarlarının düzenlenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı 1999 yılında çıkarmış olduğu bir yönergeyle kararlaştırılarak, her yıl düzenlenen mesleki ve teknik eğitim fuarları, artık geleneksel bir hale gelmiştir.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, "İlimizde 34 Ortaöğretim kurumundan 22’si meslek ve Teknik lise olup, bu yıl ortaöğretim kurumlarımızda okuyan toplam 9.598 öğrenciden 6.372’si Mesleki ve Teknik eğitim kurumlarında Öğrenim görmektedir. Çıraklık ve yaygın eğitim kurumları ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarında kursiyer ve öğrencilere temel bilgiler yanında ilgi, istidat ve yetenekleri doğrultusunda gerekli bilgi, beceri, tutum, davranış ve iş alışkanlıkları kazandırılarak, iş ve hizmet alanlarında gereksinim duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

    photo

     

    Cemal Akbıyık’ın Konuşmasının ardından Proje tabanlı beceri yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve Katılım Belgeleri Vali Şemsettin Uzun, Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık tarafından verildi.

     

    Anıt alanında Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri karma halk oyunları ekibi gösterileri ile devam eden programda davetliler açılan stantları gezerek uygulamacı Öğretmen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

     

    Gazi Sağlık Meslek Lisesi, Gürhan Titrek Mesleki Eğitim Merkezi, Tarım Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi,  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nurettin Ok Halk eğitim Merkezi ve A.S.O.Ticaret Meslek Lisesi ile Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında derece alan toplam 12 okul ve kurumun katılımı ile hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, 24-25 Mayıs 2011 tarihlerinde halkın ziyaretine açık olacak olan  fuarda öğrencilerin yapmış oldukları projeler ve ürünler sergilenecek. 

     

      photo
        photo
         
          photo
           
          YORUM EKLE
          SIRADAKİ HABER

          banner304