banner306
banner198

ADALET BUNUN NERESİNDE

BBP İl Başkan Yardımcısı Şenol Şahin son günlerde yapılan maaş zamlarınyla ilgili bir basın açıklması yaptı.

ADALET BUNUN NERESİNDE
banner145

Çankırı BBP İl Başkan Yardımcısı Şenol Şahin emekli vekillere yapılan maaş zammı ile ilgili bir basın açıklmasında bulundu.

 

Şenol Şahin’in basın açıklaması;

 

ADALET BUNUN NERESİNDE…

 

Dün meydanlarda simit hesabı yapanlar, hilal kart dağıtanlar, halkın yanında olduğunu söyleyenler bugün emekli milletvekillerine %100 zam yaparak milletin vicdanını sızlatmışlardır.

Yapılan bu düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve atalarımızın Fransa tarafından tarihin en büyük hakaretine uğradığı günün gecesinde, yangından mal kaçırırcasına yapılmıştır.

Hiçbir konuda uzlaşamayan iktidar ve muhalefet partileri  bu konuda son derece cömert davranarak emekli milletvekili maaşlarına %100 zam yaparak emekli milletvekillerinin maaşlarını 8.040 TL olmasını sağlamışlardır.

Kişi basına milli gelirin 98 bin dolar olduğu Norveç’te parlamenter aylığı 7 bin 500 dolar, kişi başına milli geliri 46 bin dolar olan İngiltere’de parlamenter aylığı 6 bin 200 dolar, kişi başına milli geliri bize yakın olan Polonya’da parlamenter aylığı 1.893 dolardır. Bizde ise yeni düzenleme ile parlamenter maaşı 19 bin liraya yükseltilerek 10 bin doları bulmuştur.

Bu düzenleme ile birlikte milletin partisi olmakla övünen iktidar,  reçetelerde yer alan üç kutuya kadar ilaç için 3 lira, sonraki ilave her ilaç için 1 lira katılım payını da yoksul vatandaşa kesmiştir.

Büyük Birlik Partisi olarak yapılan bu haksız düzenlemeyi şiddetle kınıyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu düzenlemeyi iptal etmesini bekliyoruz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304