banner198

Asrın Projesinde Son Durum

Vali Özcan ve Çankırı Milletvekilleri Ilgaz Dağı Tünelinde İncelemelerde bulundu

Asrın Projesinde Son Durum
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan yanına Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’ide alarak Çankırı ve Kastamonu için asrın projesi sayılan Ilgaz Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Baret ve çizmeleri giyip Ilgaz dağının altındaki tünele giren heyet, projenin geldiği son aşamayı yerinde gördü.

İlk olarak şantiye alanına giden heyet burada işçilerle sohbet etti. Daha sonra brifing salonunda  Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Hüseyin Meral’den tünel yapımı ile ilgili bilgi aldılar.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Hüseyin Meral’in slayt eşliğinde yaptığı sunumda, “Ilgaz Tüneli’nin yapılması ile Ilgaz Dağı geçişi 5,4 km kısalarak 11.835 km’ye düşecek, eski mevcut yol (30 km/saat hız ile) 34 dk’da geçilebilirken, (90 km/saat hız ile) tüneli geçiş ile seyahat süresi 25 dk kısalarak 8 dk’ya düşecek. Kastamonu’ya ulaşım kolaylaşacak, yörenin ekonomik ve ticari gelişimine katkı sağlanacaktır” dedi.

Kasım 2014’te Ilgaz Geçit Verecek

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 Ağustos 2012 tarihinde, Cengiz İnşaat Tic. San. A.Ş.’ye 219.147.435,30 TL bedelle ihale edilen Ilgaz tüneli’nde, ilk kazma 10 Ağustos 2012 tarihinde vurulmuştu. 5.391 km uzunluğundaki tünel sağ ve sol tüplerden oluşmakta. Yaklaşık 810 gün içerisinde bitirilmesi gerekn proje, 4 Kasım 2014’te bitirilerek hizmete girmesi hedefleniyor.

Köprülü kavşak, hemzemin kavşağı, küçük sanat yapılarının (betonarme duvar, menfez, taş duvar vs.)nın da bulunduğu ve şu ana kadar 2 km tünelin açıldığı çalışma kapsamında 24 saat aralıksız çalışan ekipler Çankırı istikametinden aralıksız çalışarak  kaya patlatma sistemiyle Kastamonu yönüne 917 m ilerleme kaydettiler.

Vali Özcan “Çankırı’da büyük şeyler oluyor.”

Vali Özcan konuşmasında, “Ben buraya 3. kez geliyorum. Önceki iki kez kendim gelmiştim. Ilgaz Dağı deliniyor arkadaşlar. Kastamonu Çankırı ile birleşiyor. Sayın Başbakanımız, Kastamonu havaalanı açılışında konuyu dile getirerek, Kastamonu’nun Çankırı’ya daha da yaklaştığını belirtti. 3,5-4 ay önce geldiğimde tünel 300 küsür metre ilerlemişti. Şimdi ise müthiş bir çalışma görüyorum. Çankırı’da büyük şeyler oluyor. Başta Sayın Başbakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çankırı’mıza,  bölge halkımıza ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Şahin, “Güçlü bir ekonomiye sahibiz”

Milletvekili Av. İdris Şahin ise “Çankırı ile Kastamonu birleşiyor. Buradaki tablo ülkemizin itibarının, nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. Güçlü bir devlet ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzun göstergesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Filiz,” İnebolu Limanı’nı Çankırı’ya yaklaştırıyor”

Milletvekili Hüseyin Filiz ise, “Arkadaşlar hani bir türkü vardır, dağlar seni delik delik delerim diye. Hükümetimiz döneminde de dağlar delik delik delinmiştir. Ben bu tüneli çok önemsiyorum. Çünkü İnebolu Limanı’nı Çankırı’ya yaklaştırıyor. Çankırı’da yapımı devam eden OSB’nin faaliyete geçtiğinde ve 18 Eylül’de temeli atılacak olan lastik fabrikasının faaliyete geçtiğinde, %80 inin ihracat yapılacağı düşünüldüğünde ve İnebolu Limanı’nın Karadeniz’in dünyaya açılan limanı olduğu değerlendirildiğinde bu yolun önemi daha da ortaya çıkacaktır. Bu tünel Hükümetimizin gücünü gösteriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER