banner198

Ayseki Köyü’ne 35 Adet Güneş Enerji Sistemi

ORKÖY ile Ayseki Köyüne 35 adet güneş enerji sistemi takıldı.

Ayseki Köyü’ne 35 Adet Güneş Enerji Sistemi
banner145

ORKÖY ile Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yapraklı İlçesine bağlı Ayseki Köyü’ne takılan 35 adet güneş enerji sisteminin açılışı için köy meydanında tören düzenlendi.

 

Törene Vali Vahdettin Özcan, Ankara Orman Bölge Müdürü Yusuf Reis, Yapraklı Kaymakamı Celalettin Taşkaya, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çıbık ile köy sakinleri katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılışında bir konuşma yapan Köy Muhtarı Halil Köse, verilen desteklerden memnun olduklarını dile getirerek, "Devletimizin bu zamana kadar köyümüze yapmış olduğu çalışmalardan dolayı köylülerim adına çok teşekkür ederim" dedi.

 

Ankara Orman Bölge Müdürü Yusuf Reis, “Ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi hedeflerine ulaşabilmek için ormanların içinde ya da yakınlarındaki köy halkının kalkınmasına destek oluyoruz. Bu anlamda Yapraklı ilçesine toplam 78 adet güneş enerji sistemi kuruyoruz. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor, şu anda 78 adet sistemin 55 tanesini tamamladık” ifadelerini kullandı.

 

Vali Vahdettin Özcan da köylerin gelişebilmesi için gereken desteğin verildiğini belirterek, ORKÖY’ün Çankırı’da yaklaşık 1 milyon lira kredi vereceğini, bu destekler ile köyde yaşayan insanların rahat bir nefes alacağını ifade etti.

 

 

1 yılı geçkin süredir Çankırı’da görev yaptığını belirten Vali Özcan, önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti. Çalışmalarla ilgili çeşitli bilgiler veren Vali Özcan, “Göreve ilk geldiğimde KÖYDES sıralamasında 13 il arasına girdik ve buradan yaklaşık 1 milyon ek ödenek aldık. Çalışmalarımızda her alanda aktif olma gayretiyle ve ilk günkü heyecanımızla yolumuza devam ediyoruz. Diğer taraftan yeni bir hükümet konağı yapacağız, bununla ilgili çalışmlarımızda aralıksız olarak sürüyor. Biz oraya müdürlüklerimizi bir araya toplayacak ve daha kaliteli hizmet verecek bir merkez oluşturuyoruz. Şehir merkezinde de vatandaşlarımızın rahat nefes almasını sağlayacağız” dedi.

 

Çankırı tanıtımıyla ilgili Feshane’de 4 gün devam eden bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Vali Özcan, “Ankara gibi bir metropolün yanı başında olan Çankırı’nın bu kadar yalnız kalmasının iyi olmadığını düşünüyorum. Onun için bir tanıtım atağı başlattık ve ara vermeden devam edeceğiz. Feshane’de yaptığımız Çankırı Tanıtım Günleri’ne 4 günde 100 binin üzerinde kişi katıldı. İnşallah bu tanıtım günlerine Ankara ile devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra Halk Oyunları Gösterileri ile birlikte açılış gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Vali Vahdettin Özcan köyde yaşayan bayanlar ile birlikte kesti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER