banner198

Bağkur borcunu ödeyemeyen Abdullah Gül hayli sıkıntılı!

Çankırı Merkez Alıca köyü muhtarı Abdullah Gül, Bağ-Kur borcunu ödeyemiyor!

Bağkur borcunu ödeyemeyen Abdullah Gül hayli sıkıntılı!
banner145

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le aynı ad ve soyadı taşıyan Çankırı Merkez ilçeye bağlı Alıca Köyü muhtarı Abdullah Gül, Bağ-Kur borcunu ödeyemediği için sıkıntılı günler yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl ‘Sosyal Güvenlik Reformu’ kapsamında 1 Mayıs 2008 öncesine ait, 13 bin liralık prim borcunu sildirdiğini söyleyen Alıca köyü muhtarı Abdullah Gül, ondan sonraki yıllarda biriken Çiftçi Bağ-Kur primini ödeyememiş. 

 

Beş bin lira borcuna karşılık , anaparaya 7 bin 239 lirada gecikme zammı eklenince borcunun toplam 12 bin 344 liraya ulaştığını söyleyen Abdullah Gül, “Bir şekilde ana borcumu ödeyebilirim ama gecikme zammı da eklenince ben bu parayı nereden bulup ödeyeceğim.  Bu borç yüzünden hiçbir teşvikten, sağlık hizmeti ve buna benzer hizmetlerden yararlanamıyorum. Evde on kişilik nüfusa bakıyorum. Ben bu borcu nasıl ödeyeyim?” diye sordu.

 

Çankırı Postası aracılığıyla adaşım olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum diyen Muhtar Abdullah Gül, Bağ-Kur’a olan ana borcu dışındaki 7 bin 239 liralık gecikme zammının silinmesini istiyor.

Çankırı Postası/Özel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER