banner198

ÇANGENÇ kütüphanesi Ilgazda açıldı!

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği üyeleri Oradaki B.İ.Z.lere Yardım sloganıyla başlattıkları kampanya dahilinde topladıkları iki bin adet kitaptan oluşan kütüphanenin açılışını yaptı.

ÇANGENÇ kütüphanesi Ilgazda açıldı!
banner145

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği üyeleri 22 Şubat günü, Ilgaz - Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunu ziyaret ederek daha önce “Oradaki B.İ.Z.lere Yardım” sloganıyla başlattıkları kampanya dahilinde topladıkları iki bin adet kitaptan oluşan kütüphanenin açılışını yaptı.

 

Dernek yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Türkçe öğretmeni olan Enes Seymen, kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, ÇANGENÇ derneğinin memleketimiz için başlattığı sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamındaki etkinlikte hem öğrencilere okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmayı hemde Çankırı’da kütüphanesiz okul kalmamasını amaçladıklarını belirtti.

 

Kitap bağışının farklı ilçe ve okullarda devam edeceğini ifade eden Seymen, ''Bir çoğumuz çocukluğumuzda bu sıralarda oturduk, bu sıralarda tebeşir tozu soluduk. Ne oturup kitap okuyacak bir kütüphanemiz vardı ne de okuyacak kitabımız. Okulumuzu bitirdikten sonra eğitim hayatımızı İstanbul’da tamamladık ve iş hayatına atıldık” diye konuştu.

 

Seymen, “Sorumluluklarımızın farkındayız, kendimizi kurtardık diyerek kenara çekilmenin bize yakışmayacağını biliyorduk. Bu nedenlede Çankırı insanının bu konulara ne kadar duyarlı olduğunu herkese göstermeye çalışıyoruz, üyelerimize ve bu kampanyada bizlere destek olan büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Buradaki çocukların yüzlerindeki mutluluğu gördüğümüzde ne kadar güzel bir şey yaptığımızı bir kez daha anladık. Çocuklara geleceklerinin okumak ve bilgi sahibi olmaktan geçtiği mesajını verebilecek en güzel aracın kitap olduğunu düşünüyoruz.'' dedi.

 

Açılışta duygulu anlar yaşayan Dinçer Sigorta ve Aracılık A.Ş.’nin sahibi Asuman Dinçer, “Otuz beş yıl önce bu okulu bitirerek İstanbul’a gitmiştim. Daha sonra okulumu görme fırsatım olmamıştı, böyle anlamlı bir açılış ile okuluma geri dönmenin tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

Daha sonra açılışa katılan gençler ve öğrenciler okul merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER