banner198

Binali Yıldırım Çankırı Kastamonu Komşu Kapısı Olacak

Binali Yıldırım, "2015 yılında Kastamonu Çankırıyla komşu kapısı haline geliyor." dedi.

Binali Yıldırım Çankırı Kastamonu Komşu Kapısı Olacak
banner145

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Dağı’nı toplam 10 kilometrelik iki tünel şeklinde deldiklerini belirterek, "Kastamonu’yu Çankırı’yla buluşturuyoruz. İnşallah 2015 yılında Kastamonu Çankırı’yla komşu kapısı haline geliyor." dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kastamonu Havalimanı'nın da aralarında yer aldığı 45 tesisin toplu açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, havalimanında düzenlenen törende, Kastamonu'nun tarihi bir günü yaşadığını belirterek, Ilgaz Dağı’nın kış aylarında dumanıyla adeta geçit vermediğine değindi.

Yıldırım, "Sayın Başbakanımız, şimdi o sorunu da sizin talimatınızla çözüyoruz. Ilgaz Dağı’nı toplam 10 kilometrelik iki tünel şeklinde deliyoruz, Kastamonu’yu Çankırı’yla buluşturuyoruz. İnşallah 2015 yılında Kastamonu Çankırı’yla komşu kapısı haline geliyor." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Sayın Başbakanımız bize '2 günü aynı olan zarardadır' sözünü söyler hep, biz de bu yola çıktık, hiç bir günümüz aynı olmamıştır hiç, 50 yıllık rüyaları gerçeğe dönüştürdük. Bizim icraatlarımızdan muhalefet rahatsız oluyormuş. İnşaatlarda 'çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' yazar. Biz, bunu Türkiye’de 3 bin 600 şantiyede 'Yaptığımız yollar, havaalanları, tren yolları için muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı sizlerden özür diliyoruz' diye değiştirdik." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER