banner198

Çankırı Türk Sağlık-Sen üyeleri bordro yaktı!

Çankırı Türk Sağlık Sen temsilciliğine bağlı bir grup memur, bordrolarını yakarak memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

Çankırı Türk Sağlık-Sen üyeleri bordro yaktı!
banner145

Çankırı Türk Sağlık-Sen temsilciliğine bağlı bir grup memur, bordrolarını yakarak memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

Öğlen arasında Çankırı Valiliği yan giriş kapısı önünde toplanan sendika üyeleri, yapılan zamma tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen İl başkanı Ali Bağdat, Başbakanın 70 milyon insana verdiği sözü tutmadığını söyleyerek, kamu çalışanlarının bir kazanımı olan toplu görüşme primlerinin 3 aydan bu yana gasp edildiğini iddia etti. Bağdat, Türkiye'de Aralık sonu itibariyle açlık sınırının bin 106, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 2 bin 892 TL'ye yükseldiğini belirtti. Kamu çalışanlarının ücretlerinin her yıl enflasyon karşısında belirli bir miktar düşürüldüğünü öne süren Bağdat, ayrıca çalışanların sosyal haklarının da belirli bir sistematik içinde kırpıldığını ifade etti.

Ekonomik kriz tedbiri olarak vergi istisnaları, vergi indirimleri, prim kolaylıkları yoluyla korunan, ayrıcalıklı bir kesim oluşturulduğunu söyleyen Bağdat, “54 milyar TL’lik kaynak sayesinde AKP tarafından yaratılan ayrıcalıklı kesim için kriz teğet geçmiş olsa da; memurlarımız başta olmak üzere tüm dar ve sabit gelirlilerimiz için ekonomik kriz, hayatlarının tam ortasından, yakıp yıkarak geçmiştir” dedi.

Konuşmasının devamında başkanı Ali Bağdat ,” Madem milleti enflasyona ezdirmediniz, Memuru, Emeklisi, Eczacısı, TEKEL işçisi, Şeker işçisi, İtfaiyecisi, Çiftçisi neden sokaklarda hak aramaktadır? Memurları, dar ve sabit gelirlileri ezmekte sınır tanımayan siyasi irade, yapılan zamlar ve vergi artışları ile yetinmemiş, sağlık ve sosyal güvenlikte yaptığı düzenlemelerle de milletin cebine el atmıştır” dedi.

Bağdat “Bizler memurlar olarak, yapılan haksızlıkları, fahiş zamları, yaşam koşulları altında ezilmeyi hatırlatan maaş bordrolarımızı, hak için, adalet için, almadığımız hizmetin, kullanmadığımız kaynağın bedelini ödememek için yakıyoruz.” dedi.

Sivil Savunma görevlileri maaşlarını alamadı!

Kamu-Sen İl Temsilcisi Metin Memiş,Çankırı Sivil Savunmada çalışan hiçbir arkadaşımız bugün ayın on beşi olmasına rağmen maaşlarını alamamışlardır. Önce İç İşleri Bakanlığına daha sonra Başbakanlığa şimdide İl Özel İdare müdürlüğüne devredildikleri için bu arkadaşların maaşlarının kimin ödeyeceği hala belli değil! Arkadaşlarımızın hepsinin hesaplarında otomatik fatura ödeme talimatı vardır ve bu yüzden yaklaşık 40 lira faiz ödeyeceklerdir. Bu durumu da protesto ediyoruz” dedi”  

Basın toplantısının sona erdiği sırada yoldan geçen bir bayanın “bakın bir maaş için millet ne hale düştü” şeklinde yaptığı espri dolu sözleri protestoya katılan grupta gülüşmelere neden oldu.

Açıklamanın ardından maaş bordrolarını yakan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER