banner198

Çankırı'da PKK logolu tesbih infiali

Çankırı'da PKK sempazitanı olduğu iddia edilen kişiler linç edilmekten son anda kurtarıldı.

Çankırı'da PKK logolu tesbih infiali
banner145
PKK sempazitanı olduğu iddia edilen kişiler linç edilmekten son anda kurtarıldı. Çankırı'nın en yoğun yaya trafiğinin olduğu Park sokakta teravih sonrası meydana gelen olay halkta infiale yol açtı. 


İddiaya göre; kaldırımda tezgah açan bir seyyar satıcıya üç arkadaş gelerek tesbihleri incelmeye başladı. İmamesinde Türk bayrağı bulunan tesbihleri gören 
M.Ç, B.Ç. ve ismi tespit edilemeyen bir arkadaşı terör örgütü paçavrası logolu tespih bulunup bulunmadığını sordu. Zanlılar, bu soru üzerine esnaf ve çevrede bulunan gençlerin tepkisi ile karşılaştı. Bir anda  öfkelenerek  kişilere yumruklarla saldıran gençler, PKK sempazitanı olduğu iddia edilen şahısların ikisinin Toruş Bakır Apartmanı içerisine kaçması ile peşlerine düştü. Apartmanda yaşanan arbedeye araya giren diğer vatandaşlar engelledi. Daha sonra Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte zanlılar linç edilmekten son anda kurtarıldı.



- Kalabalık artıkça arttı-
 Olayın duyulması ile birlikte bir anda çevrede toplanan vatandaşlar,"Kahrolsun PKK, Burası Çankırı buradan çıkış yok" sloganı attılar. Polis Park sokağı araç trafiğine kapatırken bina çevresinde toplanan öfkeli kalabalığı dağıtmaya çalıştı. 
Zanlılar, polis tarafından apartmandan çıkartılarak Şehit Pilot Erdem Öztürk Sokakta bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binasına götürülmesi sırasında çevrede bekleşen kalabalık zanlılara saldırmak istedi. Polis zanlıları korumak için havaya 15-20 el uyarı ateşi atarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Toruş Bakır ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki 150 metrelik mesafede yaşanan heyecanlı dakikalar zanlıların Emniyet binası içerisine alınması ile güçlükle yatıştırılabildi. Polis ekipleri Emniyet binasının bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Olay sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, kaçan bir zanlı aranmaya başlandı. Zanlıların Şabanözü ilçesinde bir inşaatta çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan havaların mevsim normalleri üstüne çıkması  nedeni ile Ramazan ayını evinde geçiren vatandaşlar iftar sonrası havanın serinlemesi ile birlikte kendisini sokaklara ve kafelere atıyor. Polisin havaya ateş aması esnasında çevrede kafelerde çocukları ve aileleri ile oturan insanlardan korkanlar oldu. Bazıları kafelerin içine kaçtı, bazıları da evlerine dönmek zorunda kaldı.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 05:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih. Ersoy
Fatih. Ersoy - 8 yıl Önce

yorum onaylanmamıştır

SIRADAKİ HABER