banner198

Çankırıda Uluslararası Bahar Şenliği

Türk Cumhuriyetlerinden folklor ekiplerinin katılımı ile gerçekleşen Bahar Şenliği’nde meydanı dolduranlar baharı karşılayıp doyasıya eğlendiler.

Çankırıda Uluslararası Bahar Şenliği
banner145

Çankırı Belediyesi ile TÜRKSOY ( Uluslararası Türk Teşkilatı) işbirliğinde Türk Cumhuriyetlerinden folklor ekiplerinin katılımı ile gerçekleşen Bahar Şenliği kentte renkli etkinliklerle kutlandı.

 

Çankırı ilk kez uluslararası katılımla gerçekleşen nevruz kutlamalarına ve bahar şenliklerine ev sahipliği yaparken, vatandaşlar bahar coşkusunu gündüz ve akşam etkinliklerinde doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

 

Etkinliklerin gündüz gerçekleşen bölümüne Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç ve Arif Çıyan, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Meydanında gerçekleşen program, Vali Özcan’ın sembolik demir dövmesi ve kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı etkinlikler nevruz ateşi yakılması ile devam etti. Ateşin üzerinden başta Vali Özcan olmak üzere tüm protokol sırayla atladı ve nevruz coşkusuna ortak oldu.

 

Çankırı Belediyesi Mehter Takımının ve Tataristan Folklor ekibinin gösterisi Çankırılılar tarafından büyük alkış aldı. Davul ve zurna eşliğinde oyunlar oynanıp hep birlikte halaylar çekildi.

 

Çocuklar baharı ellerinde “Hoş geldin Bahar Bayramı”, Yakıldı Bahar Ateşi, Nevruz Güldürür Güneşi” yazılı dövizlerle karşıladılar.

 

Bahar bayramının simgesi haline gelen yumurta tokuşturma esnasında çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

 

Belediye Meydanındaki program etli bulgur pilavı ve ayran ikramı ile sona erdi.

 

Bahar Şenliklerinin akşam etkinlikleri 19.30’da Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda yapıldı. Nevruz Şenliği Programı’nda ilk konuşmayı yapan TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı’nın “Nevruzunuz kutlu, ağzınız tatlı, yuvanız mutlu ve huzurlu olsun” temennisinden sonra kürsüye Belediye Başkanı İrfan Dinç geldi. Başkan Dinç, nevruzun Türk dünyasındaki önemine değindiği konuşmasını “Toprak Ana’nın yeniden canlanması, bolluğun, bereketin temsilcisi, birlik ve beraberliğimizin yeniden pekiştirilmesi adına biz de bu günü çok önemsiyoruz. Bu güzellikleri Çankırımız adına yaşatabilirsek ne mutlu bize. İnşallah daha nice Nevruzlara” diyerek sürdürdü. 

 

Progarama katılan Çankırılılar, Türk Cumhuriyetleri’nden gelen Devlet Folklor Müzik Topluluğu ve sanatçılarının renkli yöresel kıyafetlerinin müzikle buluştuğu muhteşem dans gösterilerini büyük bir sevinç ve coşkuyla izledi.

Gösterilerin bitiminde sanatçılara plaket ve çiçekler Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan tarafından verilirken TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, TÜRKSOY’un Nevruz Tabağı’nı Başkan Dinç’e takdim etti. Program protokol ve gösteri gruplarının günün anısını ebedileştirmek için toplu fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER