banner198

Çankırılı Şehit ve Gaziler Kitabı Tanıtıldı

Şehitler haftası münasebetiyle, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği Üyeleriyle Tarihi Çamaşırhane de yemekli bir toplantı düzenlendi

Çankırılı Şehit ve Gaziler Kitabı Tanıtıldı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Şehitler haftası münasebetiyle, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği Üyeleriyle Tarihi Çamaşırhane de yemekli bir toplantı düzenledi.

 

Yemekli toplantıda, Emekli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Ünlü tarafından hazırlanan ve Çankırı Belediyesinin katkılarıyla baskısı tamamlanıp yayına giren  “Çankırılı Şehit ve Gaziler ” isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

 

Şehit ve Gazi yakınları tarafından yoğun ilgi gösterilen yemekli toplantıda, kitabı hazırlayan Emekli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Ünlü “ Varlığımızı borçlu olduğumuz, baş tacımız, vatan, millet, bayrak, namus ve kutsal değerlerimiz için şehit düşmüş, gazi olmuş insanlarımızı unutmamak, onları daima hatırlamak ve onların müstesna sayfalarda yer almalarını için sağlamak istedim. Bu eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

Konuşma yapması için takdim edilen Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna “ Geçmişini unutmayan ve hiçbir fedakarlıktan kaçmadan hazırlanmış bu eserde emeği geçen herkese minnettarlığımı ifade etmek istiyorum” diye seslendi.

 

Devletiyle, milletiyle, şehidiyle ve gazisiyle el ele olduğumuzun delili bu ortamdır diyerek konuşmasına başlayan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Teke “Ateş düştüğü yeri yakar. Acılar paylaşılarak hafifliyor, mutluluklar paylaşarak ikiye katlanıyor. Bu eseri hazırlayan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Bizim bu gün bu şekilde var olmamızın temel nedeni olan, canlarıyla kanlarıyla bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli yakınlarını saygı ve sevgiyle selamlayan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “Bir defa şunu belirtmek istiyorum. Her zaman bir gazi çocuğu olmanın onur ve gururunu üzerimde taşıyorum. Şehit ve gazilerimizle alakalı bir yayının yapılması benim en büyük hayalimdi. Her şeyini bizler için feda eden insanlara ne yaparsak yapalım, kesinlikle bunun karşılığını ödememiz mümkün değil. Yaptığımız bu çalışma küçük bir çalışmadır. İnşaallah şehit ve gazilerimiz bize haklarını helal eder ve kıyamette de bizlerden şefaatlerini esirgemezler”diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Teke, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Kitabın Yazarı Emekli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Ünlü’ye birer plaket takdim etti.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER